Hirdetés

Megvan, hogy mikor jön Hans Zimmer új albuma

|

Jövőre nemcsak hogy visszatér Budapestre koncertezni a világhírű zeneszerző, de új lemezzel is jelentkezik.

Hirdetés

Az idén ünnepelte 65. születésnapját a kétszeres Oscar- és négyszeres Grammy-díjas Hans Zimmer, akinek munkásságával valószínűleg mindenki találkozott már, aki egynél több filmet látott. A zeneszerző folyamatosan komponál, emellett pedig a Hans Zimmer Live névre keresztelt koncertsorozatával járja a világot. Idén a budapesti Papp László Sportarénában is megfordult, az élménybeszámolók alapján zseniális hangulatot csinálva. Az Eredethez készített ikonikus tétele, a Time pedig sokkal nagyobbat szól élőben, nagyzenekarral, mint felvételről. 

Aki korábban lemaradt Zimmer hazai beköszönéseiről, az hamarosan pótolhatja a kimaradást, méghozzá kétfajta módon is. Egyrészt a komponista 2023-ban is tart egy európai koncertkörutat, amely június 5-én a fővárosunkat is útba ejti, szóval élőben is át lehet élni az élményt. 

Másrészt aki valamilyen oknál fogva nem teheti meg, hogy a helyszínen legyen (például a több tízezer forintba kerülő jegyek miatt), az otthon pótolhat: jön Hans Zimmer új, dupla albuma. A felvételt az idei európai turné során rögzítették tíz alkalmon keresztül, Stephen Lipson (Nincs idő meghalni, Az oroszlánkirály) producer közreműködésével.

Hirdetés

A lemezen a klasszikusok mellett néhány legendás szerzeményének újragondolt változata is hallható lesz, ugyanis Zimmer fogta pár témáját, és új szviteket készített hozzájuk, hogy vigyen némi újdonságot az ezerszer meghallgatott dalokba. 

Ebből kaptunk is ízelítőt, ugyanis Az utolsó szamuráj új változata már hallgatható: 

Zimmer az alábbiakat nyilatkozta a következő albumával kapcsolatban:

"Egyszerűen a legjobb albumot akartam elkészíteni. Lehetőséget akartam teremteni arra, hogy a zene egy kicsit másképp, a saját kontextusában lélegezzen. Nagy örömömre szolgál, hogy ehhez a kalandhoz a lehető legjobb csapat csatlakozott hozzám."

Többek között olyan filmzenékre lehet számítani a felhozatalban, mint a Dűne, Az oroszlánkirály, A sötét lovag, a Dunkirk, a Gladiátor, a Csillagok között, Az acélember, a Nincs idő meghalni, A Karib-tenger kalózai, az X-Men: Sötét Főnix, a Wonder Woman és az imént hallott Az utolsó szamuráj. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Hans Zimmer Live lemez 2023. március 3-án fog megjelenni, már előrendelhető

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)