Hirdetés

Megvolt a The Falcon and the Winter Soldier nagy cameója, csak nem tűnt fel senkinek

|

A legdurvább, keményvonalas Marvel-rajongókon kívül jó eséllyel az ég világon senki nem kapcsolt a legutóbbi részben ellőtt cameó miatt.

Hirdetés

Az alábbi sorok masszív spoilereket tartalmaznak a The Falcon and the Winter Soldier ötödik epizódjára vonatkozóan, csak és kizárólag ennek tudatában folytassátok az olvasást!

Jó előre belengették a Marvel illetékesei, hogy a The Falcon and the Winter Soldier széria vége felé egy fontos cameóra számíthatunk. Sokakban egyből az merült fel, hogy az MCU első Amerika Kapitánya, a Chris Evans által alakított Steve Rogers tér vissza, de (legalábbis egyelőre biztosan) nem erről van szó. Egy olyan képregényes karaktert hoztak be ugyanis most a Marvel moziverzumba, akit még a legelvetemültebb Marvel fanatikusok közül is csak kevesen ismernek, szóval egyáltalán nem a ti hibátok, ha nem tűnt fel nektek a dolog.

A nagy csinnadrattával belengetett vendégszereplő pedig nem más, mint Valentina Allegra de la Fontaine grófnő (röviden Val), aki a sokszoros Emmy-díjas Julia Louis-Dreyfus kelt életre az MCU-ban. Őt többek között olyan sorozatokból ismerhetitek, mint a Saturday Night Live, a Seinfeld, Christine kalandjai, vagy Az alelnök.

Hirdetés

Valentina Allegra de la Fontaine grófnő először 1967 augusztusában, a Strange Tales 159. számában bukkant fel. Kezdetben a S.H.I.E.L.D. kötelékét erősítette, a szervezet igazgatóhelyettese is volt egy időben, sőt magával Nick Furyval is romantikus viszonyt folytatott. Később azonban átállt a HYDRA oldalára, ő lett a terrorszervezet egyik vezető alakja  Madame Hydra néven. Még ennél is bonyolultabb azonban a helyzet, Val ugyanis valójában nem csak kettős, hanem egyenesen hármas ügynök, és eredetileg a szovjet Leviathan ügynökség titkosszolgálati tisztje volt.

Valentina Allegra de la Fontaine grófnő a Marvel képregényekben

A szovjet vonal már csak azért is különösen érdekes, mert Val eredetileg nem a The Falcon and the Winter Soldierben debütált volna az MCU-ban, hanem a többszörösen elhalasztott Fekete Özvegy moziban. Könnyen lehet, hogy őt is az a szervezet képezte ki, amelyik anno Scarlett Johansson karakterét. A koronavírus-járvány közbeszólt, így most első körben a The Falcon and the Winter Soldierben találkozhattunk az MCU-s Valentinával.

Jelen pillanatban semmit sem lehet tudni arról, milyen jövőt szánnak az MCU-ban Valentina Allegra de la Fontaine grófnőnek. Simán benne van a pakliban, hogy a szupererőkkel sáfárkodó Power Broker szerepét osztják rá, előjöhet akár a képregényes HYDRA vonal vagy a szovjet titkosügynöki múlt is (utóbbira elég nagy az esély, már csak a Fekete Özvegy film miatt is). Egyes híresztelések szerint a Marvel hosszú távra tervez Julia Louis-Dreyfus karakterével, és a későbbiekben akár ő lehet az, aki összehívja a Thunderbolts nevezetű formációt, a Marvel antagonistáiból és antihőseiből álló szupercsapatát - vagy akár egy Dark Avengerst is. Ennek egyik tagja lehet az a U.S. Agent is (mondjuk a sorozatban még egyszer sem nevezték így John Walkert), akiben Val nagy potenciált lát a legutóbbi epizód alapján. 

Valentina Allegra de la Fontaine grófnő a The Falcon and the Winter Soldierben

Még akár az egyelőre megjelenési dátum nélküli Secret Invasion tévésorozatban is viszontláthatjuk Valt, elvégre ez a széria az alakváltó skrullokat helyezi a középpontba, valamint Samuel L. Jackson Nick Furyját. Az eredeti képregényes Secret Invasionben pedig Valentina volt az egyik első személy, akiről Fury a Marvel kiadványaiban kiderítette, hogy ő valójában nem más, mint egy alakváltásra képes skrull. 

Nem a mostani egyébként az első alkalom, mikor élőszereplős produkcióban láthatjuk Valentinát, de teljesen biztos vagyok benne, hogy első felbukkanására legalább olyan kevesen emlékeznek, mint ahányan egyáltalán ismerik ezt a Marvel karaktert. A grófnő ugyanis korábban a David Hasselhoff főszereplésével 1998-ban bemutatott Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. című filmben szerepelt. Abban Lisa Rinna alakította őt.

Eljött a számadás pillanata, valljátok be őszintén: ti tudtátok, kicsoda Valentina Allegra de la Fontaine grófnő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)