Hirdetés

Most a Disney+-t is feljelentették a médiahatóságnál egy melegnek tartott rajzfilmes jelenet miatt

|

Egy félszeg randira hívás ütötte ki a biztosítékot. Az NMHH szerint ilyet csak 12 éven felüli gyerekek láthatnak.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a holland médiahatósághoz fordul, miután egy néző bejelentette nekik, hogy, és most szó szerint idézzük az MTI hírét:

"a Disney+ streamingoldalon futó Baymax! című animációs sorozatban a főszereplő robot arra bátorítja az egyik fiú szereplőt, hogy hívjon el randira egy másik fiút"

A Médiatanács megvizsgálta, tényleg baj van-e a jelenettel és erre jutott: a 9+ kategóriába sorolt műsorszámot a magyar szabályozás értelmében a 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítéssel lehetett volna csak sugározni. Mivel azonban a magyar nyelven is elérhető Disney+ Hollandiában bejegyzett társaság, a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, így a magyar testület továbbítja az ellenőrzésének eredményét a holland társhatósághoz.

Hirdetés

Egyébként erről a jelenetről van szó, elővigyázatosságból itt jeleznénk, hogy megtekintése csak 12 éven felülieknek ajánlott ezek szerint:

A Baymax! a Disney nagy sikerű Big Hero 6 című 2014-es animációs filmje alapján készült és június óta látható a Disnex+ kínálatában.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)