Hirdetés

Melyik sárkánynak énekelt Daemon a Trónok harca: Sárkányok háza évadzárójában?

|

A sorozat nem tette egyértelművé, de a rajongóknak azért leesett, kinek dúdolgatott Daemon herceg.

Hirdetés

Lezárult a Trónok harca: Sárkányok háza első évada, melyről már olvashattátok, vagy videós formában akár meg is nézhettétek a kritikánkat. A hullámzó szezon zárása mindenképp a jobb részek közé sorolható, az egyik jelenet viszont nem volt teljesen tiszta minden néző számára. Értelemszerűen most spoilerek következnek az évadzáró konkrét eseménye, azok lehetséges következményei, illetve a sorozat alapjául szolgáló 2018-as Tűz és vér című kötet vonatkozásában.

Arra a jelenetre gondolunk, melyben Daemon herceg egy hatalmas sárkánynak énekelt, és a jelek szerint sikerült magához kötnie a bestiát - erre utalhattak azok a képsorok, mikor egymás után mutatták kettejük szemét. Az világos, hogy ez nem a herceg sárkánya, Caraxes volt. De akkor kicsoda?

Hirdetés

Fontos pontja volt az epizódnak, mikor Daemon felhívta a figyelmet arra, sokkal több sárkánnyal rendelkeznek, mint a rivális "Zöldek". Saját sárkánya van Rhaenyra gyermekeinek, Daemon lányának, Baelának, magának Daemonnak, illetve gazda nélküli sárkányok pihennek a környéken, Sárkányhegyen van például Vermithor és Silverwing, Seasmoke pedig Hullámtörőn tanyázik. Mindezeken felül vad sárkányok is fészkelnek a környéken. 

Nos, az említett jelenetben ezek közül az egyik bestiát kötötte magához a herceg, méghozzá Vermithort, aki ekkor a világ harmadik legnagyobb sárkánya volt (közvetlenül Aemond Targaryen bestiája, Vhagar, illetve a vad sárkány, Kannibál után). Vermithornak eredetileg Jaehaerys király volt a lovasa. Az eredeti könyvek szerint a Sárkányok tánca alatt egy Ser Hugh Hammer nevű Targaryen fattyú lett a lovasa, de nagyon úgy fest, hogy a sorozatan ez változni fog, és Daemon kap egy méreteiben Vhagarral vetekedő sárkányt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Martin munkáiban Caraxes maradt végig Daemon sárkánya, és a háborúban is Caraxes hátán csapott össze a Vhagart irányító Aemond herceggel. A Trónok harca: Sárkányok háza későbbi évadaiból derülhet majd ki, hogy ezt is átírják-e végül a sorozatban.

Egyáltalán nem mellékes szál az eredeti történetben az, hogy Vermithor Ser Hugh Hammerhez, egy másik gazdátlan sárkány, Silverwing pedig egy újabb Targaryen fattyúhoz, Ser Ulf White-hoz kerül, ők ugyanis a Feketék, tehát Rhaenyra oldalán kezdik el a háborút, de később árulóvá válnak, és mindketten átállnak a Zöldekhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)