Hirdetés

Mennyibe kerülne minden streaming szolgáltatásra előfizetni?

|

Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik a Disney+, ennek apropóján pedig megnéztük, mennyibe kerülne, ha minden elérhető szolgáltatásra előfizetnénk.

Hirdetés

Hosszú ideje várjuk már, hogy végre Magyarországon is elérhetővé váljon a Disney+ előfizetés, amivel természetesen nem csak a stúdió saját meséinek végtelen tárához férünk majd hozzá, hiszen a kínálatban többek között a Marvel moziverzum filmjei, sorozatai és a Star Wars franchise valamennyi produkciója is fellelhető.

Június 14-től tehát végre VPN és mindenféle egyéb trükközés nélkül elérhetővé válik a Disney+, ami már a sokadik ilyen szolgáltatás lesz az országban, így eljátszottunk a gondolattal: mennyibe kerülne, ha az összes streaming szolgáltatóra feliratkoznánk? Nos, az a helyzet, hogy meglehetősen sokba. Alább az egyes lehetséges előfizetéseket találjátok meg, a cikk közben pedig folyamatos pörgetünk egy számlálót, ami megmutatja, hogy jár éppen az elképzelt havi költésünk. 

Hirdetés

Netflix

Az első szolgáltatót biztosan senkinek nem kell bemutatni. A Netflix neve az elmúlt években egybeolvadt a streaming fogalmával, ez pedig aligha fog változni, még úgy is, hogy az elmúlt időszakban több döntésükkel is komoly népharagot váltottak ki.

A Netflix sajnos már közel sem annyiba kerül, mint amennyiért először megismertük itthon, és ugyan a kínálata tényleg hatalmas, sokszor kritizálják az alkalmazást, hogy annak algoritmusa képtelen jó ajánlatokat tenni a nézőknek, akik így számos jó műsorról maradnak le. Furcsa, hogy ez ellen látszólag semmit nem tesznek, hiszen ez hosszútávon a Netflixnek is káros.

De mennyibe kerül ma feliratkozni a Netflixre? Jelenleg három csomagból választhatunk. Az Alap csomag 2490 forintért 480p-s felbontást kínál, így ezt inkább nem is vesszük számításba. A Standard csomag egy fokkal jobb, itt már a 1080p is elérhető, mivel azonban manapság már egész baráti áron elérhetőek a 4K-s tévék, itt a Prémium csomag mellett tesszük le a voksunkat, ez havonta 4490 forintba kerül. Nem olcsó.

Havi költés eddig: 4490 Ft.

HBO Max (volt HBO GO)

Az HBO korábbi streamingszolgáltatása már sok éve elérhető volt hazánkban, az HBO GO azonban egy mostoha alkalmazás volt, aminek a kínálata is jelentősen elmaradt a nagy testvértől. Szerencsére nem is olyan régen Magyarországon is elérhetővé vált az HBO Max, ami egy jóval kiforrottabb rendszert kínál, ami pedig sokkal fontosabb, a felhozatal is jelentősen nagyobb, mint korábban.

Mivel hazánkban számos szolgáltató a tévé és internet csomagok mellé kínálja az HBO Maxet, így kevésbé ismert, hogy mennyi a streaming platform itthoni árazása. A Netflixszel szemben itt nincs túlbonyolítva a dolog, vagy havi 2390 forintért, vagy évente 18990 forintért lehet előfizetni.

Havi költés eddig: 6880 Ft.

Apple TV+

Itthon talán az Apple előfizetése a legkevésbé népszerű vagy ismert, hiszen a cupertinói vállalat platformján a legjobb tudomásunk szerint egyetlen tartalom sem kapott magyar szinkront. Ettől függetlenül nem kell úgy éreznünk, hogy lemondott rólunk az almás vállalat, lokalizált feliratot ugyanis minden műsorukon találunk.

Ha egyébként sem élünk a magyar szinkron csodáival, egészen szerethető az Apple TV+, hiszen számos exkluzív, minőségi tartalommal rendelkezik a platform. A Ted Lassót talán senkinek nem kell bemutatni, de csak az Apple-nél elérhető például Jason Momoa főszereplésével a See, vagy Tom Hanks filmje, A Greyhound csatahajó.

Az Apple, mint sok más téren, itt sem szeret konkretizálni, egy gyors keresés után azonban megtalálható, hogy mennyiért nevezhetünk be az előfizetésükre. Ha vásárolunk egy Apple készüléket, 3 hónap van ingyen, új regisztrációval hét nap, egyébként pedig havonta 1890 forint a szolgáltatás ára. Azoknak, akik több Apple szolgáltatást is használnak (pl. Apple Arcade, iCloud tárhely) megérheti az Apple One csomag is, mi azonban most nem emiatt vagyunk itt.

Havi költés eddig: 8770 Ft.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Amazon Prime Video

Az Amazon egyre több országban kínál egy rendkívül sokszínű szolgáltatást, mivel azonban hazánkban még nem minden funkció elérhető, így egy kicsit zavaros a működés, a felhasználók azonban ebből remekül profitálhatnak.

Az Amazon Prime Video hazánkban 899 forintba kerül havonta, amiért korlátlanul hozzáférhetünk a platform folyamatosan bővülő kínálatához. Számos exkluzív tartalom mellett régebbi sorozatokat és filmeket is megtalálhatunk, a teljesség igénye nélkül olyan produkciók elérhetőek, mint a Tom Clancy: Jack Ryan, a 2021-es Hamupipőke, A káprázatos Mrs. Maisel, a Star Trek: Picard, vagy épp a The Boys, azaz A fiúk.

A legjobban pedig a gamerek járnak, mivel ahogy az előbb említettük, az Amazonnál enyhe képzavar van, így nincsenek külön előfizetések, ha valaki kiperkálja a havi 899 forintot, azzal a Prime Videón túl a Prime Gaminghez és a Twitch-es plusz lehetőségekhez is hozzáfér. Kvázi kihagyhatatlan ajánlat.

Havi költés eddig: 9669 Ft.

Disney+

A végére hagytuk az egész okfejtésünk apropójaként szolgáló alkalmazást, a Disney+-t, ami kevesebb mint egy hónap múlva, június 14-én indul el hivatalosan is Magyarországon. A Disney saját felületén elképesztő kínálat várja a nézőket; a saját gyártású élőszereplős és animációs mesék mellet megtalálható lesz a Star Wars franchise, a teljes Marvel katalógus, ideértve a filmeket és sorozatokat, válogathatunk majd a National Geographic műsoraiból és a Pixar alkotásai is mind elérhetőek lesznek, és ezek tényleg csak a leghangzatosabb kulcsszavak, a teljes médiatár ennél sokkal mélyebb lesz.

A Disney egy ajánlattal is csalogatja a felhasználókat, aki a hivatalos indulás előtti éjfélig előregisztrál egy kedvezményes éves előfizetési ajánlatra, az 4 havi díjat megspórolhat az árból, így 24900 forint helyett 19890 forintért fizethet elő. A havi díj egyébként 2490 forint, ezzel fogunk mi is számolni.

Végleges havi költés: 12159 Ft.

Elvégezve az utolsó összeadást, túlléptük a 10 ezer forintos lélektani határt, amiért cserébe ugyan elképesztően sok tartalomhoz férhetünk hozzá, legyünk őszinték; senkinek nincs annyi szabadideje, hogy valóban kiaknázhassa minden platform kínálatát.

A streaming egy remek menekülési lehetőséget nyújtott azok számára, akik nem akartak a klasszikus kábeltelevízióért fizetni, mára azonban mindenki részesedést szeretne a piacból, aminek természetesen a felhasználók isszák meg a levét. Ha pedig ez nem lenne elég, aligha van olyan ember, aki fizet valamilyen műsorszolgáltatónak, de nincs egyéb előfizetése. Manapság a tárhelyek, zeneszolgáltatók és sok egyéb más szolgáltatás is havidíjas rendszerre állt át, ami elsőre jól hangzik, azonban ahogy a fenti összeállítás is mutatja, a sok, relatív kis tételből hamar összejöhet egy olyan számla, ami az elszámolásnál igencsak meglepheti az embert.

Ti milyen platformokra vagytok havidíjért előfizetve? Mennyi az az összeg, aminél nem vagytok hajlandóak többet kifizetni havonta a különböző platformokért?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)