Hirdetés

Mesés összeget fizettek az eredeti Star Wars mozifilmekben használt X-Wing makettért

|

Manapság már szinte mindent digitálisan oldanak meg, de az klasszikus Star Wars trilógia látványos űrcsatái még lenyűgöző makettek segítségével készültek, melyek közül az egyik most igen jó áron talált gazdára.

Hirdetés

Általában véve egyik Star Wars filmre sem lehet panaszunk, ami a látványt illeti, hiszen mindegyik rész rendkívül grandiózus és kreatív, de az eredeti trilógia külön említést érdemel, amiért modern digitális technika nélkül volt képes olyan vizuális élményt teremteni, amely javarészt még ma is megállja a helyét.

A régi rajongók bizonyára jól tudják, hogy az első három film űrcsatáit még rendkívül részletes makettek segítségével vették fel, melyek közül az egyik legemlékezetesebb darabot nemrég egy hollywoodi árverésen szerezhette meg az, akinek elég mély a pénztárcája.

Hirdetés

A Propstore már évtizedek óta foglalkozik azzal, hogy hollywoodi filmek emlékezetes kellékeit árulja a közönségnek, néhány nappal ezelőtt pedig egy igen különleges darab tűnt fel az egyik aukciójukon. Ugyanis az eredeti Red Leader (Vörös Vezér) hívójelű X-szárnyú makettjére licitálhattak az érdeklődők, és bár eredetileg fél-, illetve egymillió dollár közé becsülték az értékét, végül 2,3 millió dollárért (kb. 875 millió forintért) kelt el.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A szóban forgó makett igen sokat szerepelt a végső, Halálcsillag elleni ütközet különböző jeleneteiben és míg a hajó végül belecsapódik az űrbázisba, ezt a konkrét kelléket nem használták fel ehhez a felvételhez, így az a mai napig épségben van. Ez azért is fontos, mert ha minden igaz, már csak alig néhány darab van meg ezekből a makettekből, ráadásul úgy vélik, hogy csak ez az egy példány került magángyűjteménybe, ami még tovább növeli az értékét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)