Hirdetés

Metagalaktika 10: Kína, a kultúrák bölcsője (Könyv)

|

Kínában ma már mindent gyártanak: pulcsit, kávéfőzőt, merülővibrátort, sci-fi novellákat.

Hirdetés

Lezajlott az olimpia, Gyu is alszik már éjszakánként, a tüntetők hazamentek, a sportolók ereiből is ürül már lassan a koksz. Fél évig viszont akkor is mindenki a világ legnépesebb országára figyelt, így elsőre telitalálatnak tűnt, hogy a feltámasztott Galaktika-antológiát kínai kortárs szerzők műveiből állítsák össze.

A végeredmény közel sem tökéletes, de ez nagy valószínűséggel nem a szerkesztők vagy fordítók hibája, mint ez általában lenni szokott. Kezdjük a pozitív dolgokkal: a kiadvány megjelenése nagyon igényes, színes-szagos, valóban hatásos képekkel, viszont hagyományos papírral, ami azért fontos, mert a csillogó újságok az ördög csinálmányai. A tudományos-ismeretterjesztő részek sem rosszak, csak éppen nem ezért vesz(vett) az ember (Meta)Galaktikát. Hanem a novellák miatt.

Azok pedig igencsak gyengécskék. Az alapötletet általában már unalomig ismerjük az 50-es, 60-as évekből, a sci-fi klasszikusaitól. Ha az ötletben mégis megcsllan valami, akkor a kidolgozása nem az igazi az írásnak, túl rövid, vagy túl bő lére eresztett, értitek, na. Nem azt mondom, hogy rosszak ezek a novellák, de egy sci-fi-ben „kezdő" biztos sokkal jobban fogja élvezni, mint én. Azért még ajánlott. (Fiataloknak).

 

4/5
Reméljük, kínai sci-finek nem a színe-java.

 

metagalaktika_10.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)