Hirdetés

Mielőtt megalapította az X-Ment, Xavier professzor profi kosaras volt

|

Kevesen emlékeznek rá, de a '80-as években kiderült, hogy Charles Xavier akár a világ legjobb kosárlabdázója is lehetett volna, de egy teljesen érthető ok miatt felhagyott a sportolással.

Hirdetés

X Professzort, vagyis az X-Men csapatot megalapító és vezető Charles Xaviert inkább az elme, mintsem a test bajnokaként képzeljük el, pedig a Marvel képregényekből egykor kiderült, hogy fiatalkorában valódi kosárzseninek számított. Egészen pontosan az Uncanny X-Men képregénysorozat 1984-ben megjelent 180. számában esett szó minderről. 

Hirdetés

Ez a füzet a széria utolsó olyan száma volt, ami az első Titkos Háború előtt jelent meg (tudjátok, ebben a kalandban a Bosszúállók, az X-Men, Pókember és egy csomó más hős, illetve egy halom szuperbűnöző lett összezárva a Csatavilágon azért, hogy megküzdjenek egymással). Charles Xavier ebben az időben vált először újra képessé a járásra (később többször újra lebénult és ismét meggyógyult, a képregényekben gyorsan változnak ezek a dolgok), miután pedig felállt a kerekesszékből, egyik első útja rögvest a kosárpálya felé vezetett. Itt látta meg őt Vihar, akinek egyből feltűnt, hogy a professzor bizony nem most fog életében először a kezébe lasztit, nagyon otthonosan mozgott a kosárlabdapályán. Xavier itt mesélte el tanítványának, hogy korábban igazi kosárcsillagnak számított. 

Az egyetemen mutatkozott meg kosártehetsége, de ugyanebben az időszakban törtek elő mutánsképességei is. Xavier alapvetően remek játékosnak számított, telepatikus képességeivel felvértezve viszont már olvasni is tudott ellenfelei fejében, így gyakorlatilag előre látta minden mozdulatukat a meccs során. Éppen ezért döntött végül úgy, hogy nem folytatja a kosarazást, mivel elveivel nem tudta összeegyeztetni azt, hogy egy lépéssel mindig ellenfelei előtt jár - valljuk be, ez tényleg elég durva csalás lenne bármilyen sportágban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)