Hirdetés

Miért került ez a keksz közel hat és félmillió forintba?

|

A napokban egy olyan embernek járt a keksz, aki 15 000 angol fontot fizetett érte. De miért érhet egy egyszerű rágcsa ilyen sokat?

Hirdetés

Az emberek sok hülyeségért hajlandók nagyon, nagyon sok pénzt fizetni. A gyűjtők mindent maguknak akarnak, és a legapróbb dolgokra sem sajnálnak milliókat költeni.

Az Egyesült Királyságban egy 103 éves kekszet sikerült 15 000 angol fontért, kb. 6,5 millió forintért eladni egy árverésen. Nem csak a kora miatt különleges: a rágcsálnivaló a Titanic-ról származik, és James Fenwick, a süllyedő hajó mentésében segédkező SS Carpathia utasa tartotta meg. Az aukciót vezető Andrew Aldridge szerint "elképesztő, hogy ez a keksz túlélt egy ilyen drámai eseményt". A keksz értékét korábban 8-11 ezer fontra becsülték. Korábban egy a Sir Ernest Shackleton sarkköri expedícióiról származó édesség 3000 font körüli áron kelt el. Ugyanezen az aukción egyébként egy 21 000 font értékű fényképet is eladtak, mely állítólag azt a jéghegyet ábrázolja, aminek a Titanic nekiütközött. Milyen kár lenne, ha valaki...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)