Hirdetés

Mik azok a fura lények, akiket Grogu látott A Mandalóri új évadnyitójában?

|

Sok néző számára nem volt egyértelmű, hogy egészen pontosan mik is ezek a furcsa kreatúrák.

Hirdetés

Spoileres kritikánkat már olvashattátok A Mandalóri harmadik évadának első részéről, most viszont egy picit még mélyebbre merészkedünk a nyúl üregébe, és elmagyarázzuk, egészen pontosan mik azok a hatalmas kozmikus lények, akikre Grogu rácsodálkozott ebben az epizódban. Tudjátok, azokra a lényekre gondolunk, akik a hiperűrutazás során úsztak el Din Djarin űrhajója mellett.

Mondanunk sem kell, masszívan spoileres sorok következek! Csak akkor folytassátok az olvasást, ha ez egyáltalán nem zavar benneteket. 

Hirdetés

Mindenekelőtt gyorsan tisztázzuk, mi is maga a hiperűr: a Star Wars világában ez gyakorlatilag egy külön kis misztikus univerzum, ahol nem érvényesülnek a fizika megszokott törvénye. Több jedinek is olyan különleges erőképességei vannak, amik szorosan összekapcsolódnak a hiperűrrel, nem túl merész feltételezés tehát az sem, hogy valamilyen formában az Erő is kapcsolódik ehhez a síkhoz. A legtöbb Star Wars produktumban a hiperűr egyszerűen csak akkor jelenik meg, amikor egy fénysebességre képes űrhajó épp utazik benne. Most is ez történt, Din Djarin és Grogu a Nevarro bolygó felé utaztak, mikor különös lények bukkantak fel.

Az óriások mellett a főhősök űrhajója egészen parányainak tűnt, a kozmikus lények pedig teljesen lenyűgözték a kis Grogut - mindeközben Mandó békésen szunyókált.

Aki kicsit jobban ismeri a hivatalos Star Wars kánont, az pontosan tudja, mik bukkantak fel az évadnyitóban: ezek az alapvetően bálnaszerű, ugyanakkor csápos végtagokkal is rendelkező lények nem másik, mint a purrgilek. A purrgilek a mélyűrben éltek, csillagrendszerről-csillagrendszerre utazva közlekednek - pontosan úgy tudják erre használni a hiperűrt, mint egy űrhajó, sőt elvileg a tudosókat épp ezek a lényeg ösztönözték arra, hogy feltalálják a hiperűrban való közlekedés módját. Alapvetően a purrgilek békések, mégis nagyon sok belesetet okoztak a hipertérben, épp ezért sok űrhajós egyből tüzet nyit rájuk, ha megpillantja őket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Élőszereplős Star Wars műsorban most találkoztunk velük először, de korábban a Star Wars Lázadók animációs sorozatban már igencsak fontos szerephez jutottak. Ebben a szériában az ifjú jedi, Ezra Bridger képes volt kapcsolatba lépni velük, pontosan ezért lehetnek majd nagyon fontosak az Ahsoka sorozatban is, ahol elvileg Ezra Bridger is visszatérhet.

Purrgilek a Star Wars Lázadók animációs sorozatban
Purrgilek a Star Wars Lázadók animációs sorozatban

A Lázadók fináléjában ugyanis Ezra a purrgilek segítségével tudta berántani a hiperűrbe Thrawn admirális csillagrombolóját, ami így a galaxis ismert régióink kívüli, feltérképezetlen területre került (Ezrával és az admirálissal együtt).

Az Ahsoka sorozatban ugyebár épp ide akarhat majd eljutni az Ezrát és Thrawnt kereső címszereplő, szóval simán elképzelhető, hogy ott majd még közelebbről is megcsodálhatjuk a most csak megvillantott purrgileket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)