Hirdetés

Mike Myers szívszorító okból találta ki Austin Powerst

|

Mind élvezettel nevettünk vagy (a takaró alá bújtunk) Austin Powers vicceitől, de a mókás ügynök karrierje egy szomorú eseménnyel indult.

Hirdetés

Ha filmszerepekről van szó, kevés olyan színes karaktert találunk, mint Austin Powers. Mérföldes vigyorral eljátszani egy ekkora egyéniséget nem egyszerű, de Mike Myersnek ez nem volt nagy kihívás, amit nagyrészt egy családi tragédiának "köszönhet".

Austin Powers alkotója ugyanis hasonló utat járt be, mint a legsikeresebb komédiások többsége: átesett egy szomorú eseményen, ami a legjobb viccét ihlette.

Mike Myers ízlésvilágát édesapja, Eric Myers formálta, aki sajnos 1991-ben elhunyt. A színész legsikeresebb szerepe ebből alakult.

"Apám halála után elrendeztem magamban mindent, amit bennem hagyott, pláne a komédiával kapcsolatban. Austin Powers tulajdonképpen egy tisztelgés előtte, mert ő mutatta be nekem James Bondot, Peter Sellerst, a The Beatlest, a The Goodiest, Peter Cookot, és Dudley Moore-t. Az egész egy olyan dolog volt, amiről nem tudtam, hogy bárkit is értékelne a háztartásunkon kívül. Aztán megmutattam a forgatókönyvemet Jay Roachnak, a rendezőnek, aki 10 oldalnyi jegyzettel jött vissza. Minden javaslatától csak jobb lett az egész."

Hirdetés

Myers 2015-ben egy díjátadón elmesélt egy sztorit édesapjáról, ami tökéletes magyarázatot ad Austin Powers személyiségére. A színész egy családi kiruccanást idézett fel a színpadon:

"Épp reggeliztünk, amikor megszórt minket rovarirtóval egy arra járó repülő. Ott ültünk az udvaron, fehér porba takarva. Egy pillanattal később apám megszólalt: »oké, milyen gyorsan tudunk ebből viccet csinálni?«."

Humort találni a frusztráló helyzetekben korántsem egyszerű, de Myers apjának ez láthatóan nem volt nagy kihívás. Az élethez való hozzáállásának köszönhetjük, hogy az egész világ együtt nevethetett Austin Powers kalandjain.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)