Hirdetés

Minden, amit a Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozatról tudni lehet

|

Kenobi mester, avagy Ewan McGregor hamarosan visszatér, így összeszedtük a legfontosabb infókat a legújabb Disney+-os Star Wars széria kapcsán.

Hirdetés

Star Wars-rajongók tömegei kaptak a szívükhöz, mikor megtörtént a csoda: a 2019-es D23 Expón Ewan McGregor bejelentette, hogy visszatér Obi-Wan Kenobiként a jedi mester száműzetésben töltött éveiről szóló új tévésorozatban. 

Azóta nem alakult zökkenőmentesen a projekt sorsa, többször is el kellett halasztani a munkálatokat, de immár bátran kijelenthető, hogy semmi sem állhat Obi-Wan (avagy az új sorozatban már talán inkább Ben) Kenobi útjába, idén tavasszal tényleg megérkezik a legújabb Star Wars széria. Ennek kapcsán szedtük most össze a legfontosabb tudnivalókat.

Hirdetés

Mikor érkezik és hol lesz nézhető az Obi-Wan Kenobi sorozat?

A Disney részvényeseinek szánt negyedéves pénzügyi beszámoló alkalmából jelentette be a cégóriás CEO-ja, Bob Chapek, hogy 2022. május 25-én, szerdán érkezik az Obi-Wan Kenobi sorozat első része. Ez egyben a legelső Star Wars-mozi, az Egy új remény premierjének 45. évfordulója lesz, jeles napról van tehát szó a Csillagok háborúja történetében. 

Ahogy az összes többi Star Wars (és Marvel) sorozat, úgy az Obi-Wan Kenobi is kizárólag a Disney+ streamingplatformon lesz megtekinthető. A szolgáltatás a jelenlegi tervek szerint idén nyáron válik elérhetővé hazánkban is. A megszokott Star Wars/Marvel receptet követve (és a Netflix saját sorozataival ellentétes módon) nem egyszerre kapjuk meg a széria összes részét, hanem hetente érkeznek az újabb epizódok.

A premier bejelentésével párhuzamosan közzétették az első hivatalos posztert is:

Ki készíti az Obi-Wan Kenobi sorozatot és kik szerepelnek benne?

A sorozatot teljes egészében Deborah Chow rendezi. Nagy váltás ez a The Mandalorian és a The Book of Boba Fett után, hiszen Jon Favreau szériáiban epizódonként váltották egymást a rendezők (többek között Dave Filoni, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard és Robert Rodriguez). Chow is rendezett egyébként két részt a The Mandalorian első évadában, egészen pontosan a harmadik és a hetedik epizódot. Fontos megjegyezni, hogy a Kenobi lesz az első olyan Star Wars széria, melyhez nem köthető Jon Favreau és Dave Filoni, még csak produceri szinten sem. 

A címszerepet értelemszerűen Ewan McGregor kapta meg, sokak meglepetésére pedig Hayden Christensen is visszatér, mint Anakin Skywalker / Darth Vader. Christensen mindössze két hétig vett részt a forgatáson, így borítékolható, hogy nem lesz túlzottan nagy szerepe. Joel Edgerton és Bonnie Piesse is újráznak, őket anno Owen és Beru Larsként láthattuk A Sith-ek bosszújában, most is ezeket a szerepeket kapták.

Rajtuk kívül Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell, Benny Safdie, Maya Erskine, és Rory Ross neve található a stáblistán, de azt nem tudjuk, hogy ők kiket fognak alakítani. 

Mikor játszódik az Obi-Wan Kenobi sorozat? 

A történet kereken tíz évvel a Csillagok háborúja harmadik epizódja, vagyis A Sith-ek bosszúja után játszódik. Ebben az időszakban már totális volt a Birodalom rémuralma az egész galaxisban. A Jedi Rend gyakorlatilag megszűnt létezni, alig páran maradtak életben tagjai közül, ők pedig egytől egyig rejtőzködni kényszerülnek - nincs ez másként a Tatuin bolygón kényszerű száműzetésben élő Kenobi mesterrel sem.

Miről szól az Obi-Wan Kenobi sorozat?

Mivel egyelőre nem kaptunk még valódi előzetest a sorozathoz, nem sokat tudunk a konkrét cselekményről. Az eddig közzétett látványtervek alapján azonban úgy tűnik, bár Kenobi a Tatuinon él remeteként, a nézők több más planétát is láthatnak majd - elég valószínű, hogy a Galaktikus Birodalom központját, a Coruscantot is. Ugyancsak a vázlatrajzokon bukkant fel egy egyértelműen sith inkvizítornak tűnő alak,  két birodalmi rohamosztagos társaságában. A inkvizítorokkal eddig a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban és a Star Wars Jedi: Fallen Order videojátékban találkozhattunk, ez lesz tehát első élőszereplős felbukkanásuk. 

Owen és Beru Lars szerepeltetése közel egyértelművé teszi, hogy valamilyen formában a még gyermek Luke Skywalker is feltűnik a sorozatban. A Marvel Comics képregényeiből már tudjuk, hogy a harmadik és negyedik epizód közötti időszakban Kenobi aktívan védelmezte a Lars családot és a kis Luke-ot, erre a vonalra erősíthet rá maga a széria is.

Az egyik rajzon Obi-Wan Kenobi és Darth Vader fénykardpárbaja is látható volt, de elég valószínűnek tűnik, hogy ez csak valamiféle rémálom vagy látomás lesz, nem találkozik személyesen a két karakter - ha ez mégis megtörténik, az némileg megkavarja az eddig ismert idővonalat. 

Hány részes lesz az Obi-Wan Kenobi sorozat? Várható folytatás?

Maga McGregor nyilatkozta azt, hogy összesen hat epizódból áll az Obi-Wan Kenobi, de ezt egyelőre nem kezelhetjük hivatalos bejelentésként, így az is simán elképzelhető, hogy a végső vágás módosít ezen akár pozitív, akár negatív irányba, bár ennek nincs nagy esélye. Ugyancsak a színész mondta azt az Entertainment Tonightnak, hogy nem várható második évad, elejétől a végéig el fogják mesélni azt, amit el szeretnének, vagyis egy limitált sorozatról van szó, nem pedig egy olyan, több felvonáson át fűzött történetről, mint mondjuk a The Mandalorian. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Miért sorozatként készült el az Obi-Wan Kenobi, és nem filmként?

Nem titok, hogy a Disney és a Lucasfilm eredeti tervei szerint az Obi-Wan Kenobi mozifilm lett volna, nem pedig tévésorozat - ugyanez a helyzet egyébként a Boba Fettről szóló produkcióval is, amit végül teljesen átgyúrtak, és így született meg a The Mandalorian. A 2018-as Solo: Egy Star Wars-történet anyagi és kritikai kudarca miatt döntött úgy a stúdió, hogy a különböző spin-off projektek számára nem a filmes formátum a legoptimálisabb. A The Mandalorian két évada és a The Book of Boba Fett láttán összességében nem panaszkodhatunk azért, mert így döntöttek. Remélhetőleg a Kenobiról szóló sorozat kapcsán is így érzünk majd

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)