Hirdetés

Minden, amit a Star Wars: The Bad Batch premierje előtt tudnod kell

|

Gyorsan felfrissítjük ismereteidet, hogy teljes nyugalommal eshess neki a The Bad Batchnek, vagyis a Star Wars: The Clone Wars spin-off sorozatának.

Hirdetés

Sokat köszönhet a Csillagok háborúja a Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatnak, nem véletlen, hogy a 2008-ban indult széria egyike volt azoknak az alkotásoknak, amelyek túlélték a Disney érkezését, és továbbra is a kánon részét képezik. A The Clone Wars atyja, Dave Filoni azóta leszállította már animációs fronton a Star Wars Rebels és Star Wars Resistance sorozatokat, dolgozott a The Mandalorianen, és ő felel majd a készülő The Book of Boba Fett, Ahsoka és Rangers of the New Republic sorozatokért. Filoni a Lucasfilm azon kevés alakjai közé tartozik, akik még élvezik a rajongók maradéktalan bizalmát, ezt a bizalmat pedig számos alkalommal meg is szolgálta az évek során.

A The Clone Warsnak hála nemcsak olyan zseniális karaktereket kaptunk, mint Ahsoka Tano, hanem a mozifilmek sótlan klónkatonáit is sikerült szívvel, lélekkel, személyiséggel felruházni. Rex százados, Cody parancsnok, vagy Fives és Echo mind-mind valódi egyéniségek, a klónoktól pedig a köréjük épített animációs széria 2020-as lezárása után sem kell elbúcsúznunk. Most startol el ugyanis a The Clone Wars spin-offjának tekinthető The Bad Batch, mi pedig ebben a cikkben azokat az infókat szedjük össze, melyek birtokában teljesen felkészülten ülhettek neki az új sorozatnak. 

Hirdetés

Kik a főszereplők?

A Star Wars: The Bad Batch a 99-es klónegység kalandjait folytatja. A csapattal először a The Clone Wars záróévadában találkozhattunk. Az egység különleges génmutációkon átesett, alapvetően "selejtesnek" tekinthető klónokból áll, ezek a mutációk viszont a legkeményebb harctereken bevetett és öngyilkosnak tűnő küldetésekre kijelölt katonák előnyére váltak, és persze a nagyképű, szabályt nem tisztelő fenegyerekek mindig sikerrel járnak. A csapatot Hunter vezeti, aki bámulatosan bánik a késekkel, tehetséges nyomkövető, valamint kiváló közelharci képességekkel rendelkezik. Itt van még mellette Wrecker, aki egy emberfeletti erővel bíró izomkolosszus. Tech a banda legokosabb tagja, mondanunk sem kell, hogy zseniális technikus. Crosshair pedig egy hajszálpontos találatokat szóró mesterlövész, és vele be is zárult az alapgárda felsorolása.

A 99-es klónegységhez csatlakozott még Echo is, akit a The Clone Wars sorozatból ismerhetünk. Korábban a Domino-szakasz és az 501-es légió tagja volt, de halottnak hitték. Valójában mindvégig a szeparatisták tartották őt fogva, meg is kínozták, hogy fontos értesüléseket szedjenek ki belőle. Nem szabad továbbá elfeledkezni az előzetesekben már megvillantott új szereplőről, az ifjú Omegáról sem. Ő egy fiatal női klón, aki több mint valószínű, hogy mutációnak köszönheti a többiekétől eltérő nemét. 

Hol és mikor játszódik a sorozat?

A Star Wars: The Bad Batch a klónháborúk lezárása és a 66-os parancs kiadása után helyezhető el az idővonalon, hiszen az uralkodó gigantikus hologramként szól a klónokhoz, így világos, hogy már magunk mögött hagytuk A sithek bosszúja eseményeit. Láthattunk olyan jeleneteket is, amelyekben még szeparatista droidok szerepeltek, ezek feltehetően visszaemlékezések, de az is lehet, hogy a sorozat a háború végnapjainak bemutatásával indít. Már az előzetesekben is felsejlett a Star Wars azon vonala, ami sok rajongó szívét megdobogtatja: ez a korszak sok kapcsolódási pontot jelenthet a korábbi filmekhez és sorozatokhoz, és végre újra kidomborodhatnak annak az előnyei, hogy egyetlen nagy, egységes kánonban kap helyet minden mozi, könyv, sorozat, videojáték vagy képregény. A Galaktikus Birodalom regnálásának kezdete olyan izgalmas időszak, amiről bőven van még mit regélni, a Bad Batch tagjai pedig kiváló történetmesélők lehetnek. Ez lesz az első alkalom, hogy belekukkanthatunk a Birodalom legelső éveibe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Sokféle helyszínt megmutattak az előzetesekben. Az garantált, hogy klónjaink visszatérnek a Kaminóra. Felbukkant egy sárgás bolygó három holddal, ami simán lehet a fűszerbányáiról ismert Kessel. Biztosra vehető továbbá, hogy Zygerria és az ott élő rabszolgatartók is szerephez jutnak a The Bad Batchben. A trailerekben láthattunk még egy dzsungeles terepet is, ami akár a Felucia is lehet, az a bolygó, ahol a klónok végeztek Aayla Secura jedi lovaggal. Feltűnik egy roncstelepnek kinéző bolygó is. Nagyon szeretnénk, ha a Bracca lenne az, mert így lehetőség nyílna arra, hogy kicsit a videojátékokkal is keveredjen a sorozat, elvégre itt bujkált a 66-os parancs kiadása után a Star Wars Jedi: Fallen Order főhőse, Cal Kestis. 

Felfigyelhettünk még egy kék bolygra nagy, gépesített területekkel, ami elképzelhető, hogy az Eadu. Itt dolgozott kutatócsapatával Galen Erso, a Halálcsillag mögött álló kreatív elme, szóval még az is elképzelhető, hogy valamiképp a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történettel is összekötik a sorozatot, bár most már tényleg nagyon elmentünk a teóriagyártás irányába.

Mire számíthatunk?

Nagyon úgy fest, hogy a Bad Batch tagjai nem engedelmeskedtek a 66-os parancsnak, lehet, hogy bennük valamiért nincs is meg az ezt aktiváló chip. Mindazonáltal teljesen egyértelmű, hogy a sorozatban szembefordulnak a Birodalommal, és a többi klón épp őket fogja üldözni. Valamiért a korábban említett Omega is csatlakozik hozzájuk, az viszont egyelőre még nem tiszta, mit is kezdenek majd az ölükbe pottyant szabadsággal. Zsoldosnak állnak, vagy valami nemesebb cél hajtja őket? Alig várjuk, hogy kiderüljön.

Régi ismerősökből mindenesetre nem lesz hiány, ezt nyomatékosították már a premier előtt kiadott kedvcsinálók is. Biztosan szerepelni fog a sorozatban például Fennec Shand, akit Ming-Na Wen alakításában láthattunk a The Mandalorianben (és minden bizonnyal találkozunk még vele a The Book of Boba Fettben). Az előzetesekben feltűnik még Tarkin, aki rangjelzése alapján ekkor még nem kapta meg a moff címet, egyelőre csak admirálisként szolgálja a birodalmat. A fiatal Saw Gerrera sem marad ki a sorozatból, ez még egy összekötő kapocs The Bad Batch, valamint a Zsivány Egyes vagy akár a Fallen Order között. Ne feledjük, hogy Gerrera az említett filmben és játékban is szerepelt. És végezetül itt lesz még sokak kedvenc klónja, Rex százados is, aki ugyebár Ahsokával együtt menekült el a Star Wars: The Clone Wars legvégén.

Május negyedikén, a hivatalos Star Wars napon kezdődik el a The Bad Batch egy szokatlanul hosszú, 70 perces epizóddal, május 7-én pénteken pedig már jön is a második rész. Remélhetőleg a fenti információk birtokában már bárki úgy csöppenhet bele az eseményekbe, mint egy valódi Star Wars-veterán. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)