Hirdetés

Minden fontos bejelentés a Star Wars Celebration 2023 Lucasfilm's Studio Showcase-éről

|

Élőben nem közvetítették a Lucasfilm's Studio Showcase-t, de szerencsére a helyszíni beszámolókból pontosan tudjuk, mi történt a Star Wars Celebration 2023 nagy bemutatóján.

Hirdetés

2023-ban nem egy amerikai helyszínen, hanem Londonban tartották meg az aktuális Star Wars Celebrationt. A többnapos rendezvény első komolyabb eleme az a Lucasfilm's Studio Showcase lett, amit semmilyen formában sem közvetítettek élőben a Lucasfilm és a Disney felületein, itt tényleg exkluzív látnivalók fogadták azokat, akik kifizették a belépőt. 

A helyszíni beszámolóknak hála azonban pillanatok alatt tudomást lehetett szerezni a friss bejelentésekről, folyamatosan izzott a Twitter, a vendégek egyből posztolták, ha valami fontos történt a színpadon. Mivel minden bizonnyal nem követte közületek mindenki a tweetfolyamokat élőben, mi most alább összeszedtük nektek a Lucasfilm's Studio Showcase izgalmasabb mozzanatait. 

Hirdetés

Pontokba szedve tehát következzenek az egyes Star Wars sorozatok és új filmek(!) paneljei:

  • Először a Star Wars: Andor stábja foglalta el a színpadot. Tony Gilroy ismét megerősítette, hogy a második évad lesz az utolsó, ezzel kerek egészet fog alkotni a történet. A forgatás jelenleg nagyjából a felénél tart, a tervek szerint idén augusztusban fejeződhet majd be, a premierre pedig egy évvel később, 2024 augusztusában számíthatunk. Diego Luna ezt követően bemutatta az első betekintővideót, ami a beszámolók szerint nagyon intenzív volt, a főhős új hacukát és új frizurát kapott, a lázadás pedig szemmel láthatóan elkezdett felemelkedni. 
  • Ezt követően a Köztársaság Fénykora nevezetű időszakban játszódó The Acolyte sorozat blokkja jött, ahol Leslye Headland showrunner egy vuki jedi társaságában érkezett a színpadra. Ez lesz a kánon szerint legkorábban játszódó széria, amit valaha bemutattak (itt még nem tudtuk, mi vár ránk mozifilmek terén). A történetet a "rosszfiúk" szemszögéből ismerhetjük majd meg, Headland úgy írta le a sorozatot, hogy "a Jégvarázs találkozik a Kill Bill-lel", jelentsen ez bármit is. Munkája során olyan Kurosawa-filmek inspirálták, mint az 1958-as The Hidden Fortress. A főszereplő, Amandla Stenberg Padménak öltözve jelent meg a színpadon, simán elmenne cosplayernek. Kiderült, hogy Joonas Suotamo is a stáb része, ő ugyebár Peter Mayhew-től vette át Csubakka szerepét a Star Wars-filmekben - ezúttal egy vuki jedit fog alakítani. A többszörös díjnyertes dél-koreai színész, Lee Jung-Jae egy jedi mestert játszhat el a sorozatban. Jodie Turner Smithtől annyit tudtunk meg, hogy ő egy "teljesen új" karaktert alakít, ami nem nagy meglepetés annak fényében, mikor játszódik a sorozat. A forgatást a tervek szerint májusban fejezik be, a premier 2024-ben várható. A helyszínen levetítettek egy rövid kedvcsinálót is, ebben számos jedi volt látható fénykardokkal (köztük egy sárga színűvel is), valamint felbukkant egy neimoidiai - tudjátok, ők alkották a Kereskedelmi Szövetség vezérkarát. A trailerben Carrie-Anne Moss jedi mesterként küzdött meg Stenberg karakterével.
  • A The Acolyte után a Star Wars sorozatok nagyágyúja, A Mandalóri következett. A szériáról Jon Favreau, Dave Filoni és Rick Famuyiwa meséltek a vendégeknek - Pedro Pascal nem tudott jelen lenni, ő videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Favreau kijelentette, hogy A Mandalóri története most fog elérkezni a "csúcsponthoz". Kiderült, hogy a harmadik évad utolsó két részét Famuyiwa rendezte, elmondása szerint ebben a két epizódban kapjuk meg azokat a megfejtéseket, amiket a Boba Fett könyve és A Mandalóri indulása óta várunk. Külön kitértek Ahmed Best visszatérésére is. Mutattak egy rövid betekintést a következő részbe, ebben végre látható volt Gideon moff is. Később Katee Sackhoff, Carl Weathers, Giancarlo Esposito és Emily Swallow is megérkeztek a színpadra - Esposito "éljen soká a Birodalom!" felkiáltással köszöntötte a vendégeket. A Star Wars Celebrationön egyébként ma délután a teljes jövőheti epizódot le fogják vetíteni a résztvevőknek.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • A következő állomás az a Star Wars sorozat volt, amiről egyelőre talán a legkevesebbet tudunk: a Skeleton Crew. Dave Filoni szerint a sztori egy maréknyi gyerekről szól, akik egy olyan kalandba keverednek, ami végül több lesz, mint amivel egyszerűen meg tudnának birkózni. A Skeleton Crew ötletét egyébként a széria alkotója, Jon Watts még a Pókember: Idegenben forgatása alatt vázolta fel Jon Favreau-nak. Fény derült a rendezők névsorára is: Watts mellett David Lowery, a Daniels duó (Daniel Kwan és Daniel Scheinert - nekik köszönhettük a Minden, mindenhol, mindenkort), Jake Schreier, Bryce Dallas Howard, valamint Lee Isaac Chung rendezte a részeket, a forgatás már befejeződött, jelenleg az utómunka zajlik. Bemutatták az első előzetest, ebben a gyerekszereplők társaságában felbukkant Jude Law, aki a helyszínen elmondta, gyerekkora óta csatlakozni szeretett volna a Star Wars világához - ez most összejött. Law egy kopaszra borotvált jedit alakít a sorozatban. Az említett gyerekek közül az egyik egy ortolan lesz - ebbe a kék, minielefántszerű fajba tartozott anno Max Rebo.

  • Eztán rátértek arra a sorozatra, melyről tudtuk, hogy még idén megérkezik a Disney+-ra. Természetesen az Ahsoka szériáról van szó, és most már az is kiderült, hogy augusztusig kell majd rá várnunk. Mutattak egy trailert is, előtte pedig Kathleen Kennedy és Jon Favreau nem győzték eleget dicsérni Dave Filoni munkásságát és azt, ahogy képes volt tovább vinni George Lucas vízióját. Tény, hogy a Filoni által megálmodott Star Wars világ egyik kicsúcsosodása lesz az élőszereplős Ahsoka sorozat, hiszen a karaktert még anno ő találta ki a Klónok háborúja animációs sorozathoz. A széria főhősnője, Rosario Dawson is színpadra lépett, és mesélt egy kicsit arról, milyen volt "Luke Skywalkerrel forgatni" a Boba Fett könyvében. Végre láthattuk, hogy fest majd Natasha Liu Bordizzo mint Sabine Wren, és az is kiderült, hogy a korábbi pletykák beigazolódtak, tényleg Ewan McGregor felesége, Mary Elizabeth Winstead alakítja majd Hera Syndullát. A trailerben látható volt (hátulról) az élőszereplős Thrawn, valamint hosszabb ideig Ray Stevenson vörös fénykardos antagonistája is.

  • A sorozatok után jöttek az igazán nagy durranások: bejelentettek három teljesen új mozifilmet. Ezek közül az elsőt a 2017-es Logan rendezője, James Mangold dirigálhatja. A film egy teljesen új korszakban kap helyet, még a The Old Republic éra előtt - igen, mostantól a The Old Republic korszak is a kánon hivatalos része. Az új kor neve "Dawn of the Jedi" lesz, Mangold filmje pedig konkrétan a jedik születéséről mesél.
  • Saját Star Wars-filmet rendezhet Dave Filoni is, az ő mozija a hatodik és hetedik rész közötti időszakban játszódik. Gyakorlatilag ez lesz az a nagy finálé, amiben összefutnak A Mandalóri tévésorozat és az összes spin-off széria történetszálai, epikus méreteket öltő csatát ígérnek nekünk.
  • Végezetül az is kiderült, mi lesz Sharmeen Obaid-Chinoy filmje: ez a mozi 15 évvel a kilencedik rész, vagyis a Star Wars: Skywalker kora után játszódik, a "New Jedi Order" nevű új korszakban. Főszereplője Rey lesz (Daisy Ridley visszatér a szerepben), aki mesterként próbálja majd felépíteni az új Jedi Rendet.
  • A Star Wars mozik után még pont volt egy kis idő egy gyors Indiana Jones blokkra is, melynek keretében kaptunk egy friss trailert. Kiderült, hogy a filmben Phoebe Waller-Bridge Indy keresztlányát alakítja majd. Az Indiana Jones és a sors tárcsája egészen pontosan 2023. június 29-én érkezik meg a magyar mozikba.

Ennyi volt a idén a Lucasfilm's Studio Showcase, de maga a Star Wars Celebration egészen hétfőig tart, szóval simán érkezhetnek még izgalmas hírek az elkövetkező napokban is. Ti melyik bejelentésnek örültetek a leginkább?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)