Hirdetés

Minden videojátékos és animációs film rekordját megdöntötte a Super Mario Bros.: A film

|

Még a Pixar alkotásai sem nyitottak ilyen erősen a mozikban.

Hirdetés

Egyetlen hétvége elég volt arra a Nintendo és az Illumination közös alkotásának, hogy örökre elfeledtesse velünk az 1993-as Super Mario Bros. mozifilm katasztrofális bukását. Igaz, barokkos túlzás lenne azt állítani, hogy a kritikusok elájultak volna tőle, az olasz vízvezeték-szerelő rajongóit ez cseppet sem érdekelte, tömegesen rohamozták meg a mozikat az elmúlt napokban, és ezzel olyan eredményt hoztak össze, amire bizony a legnagyobb franchise-filmek is büszkék lennének.

A mintegy 100 millió dollárból készült Super Mario Bros.: A film bevételei már most 377,6 millió dollárnál járnak. Az összeg nagyobbik hányada, 240,6 millió dollár a hazai piacról (USA + Kanada) származik, míg a világ fennmaradó részén további 173 millió dollár értékben vettek jegyet a filmre.

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy szerdától vasárnapig, tehát öt nap alatt annyi pénzt szedett össze, amivel már most a 6. helyet birtokolja a videojátékok alapján készült filmek ranglistáján, melynek éllovasa a Warcraft 439 millióval. Szinte biztos, hogy egy hét múlva búcsút is mondhat ennek a címnek a Duncan Jones rendezte fantasy film.

Még meggyőzőbb a Super Mario Bros.: A film rajtja, ha egy magasabb szintű liga szereplőivel vetjük össze, mivel a 377,6 milliós rajtja túlszárnyalta a Disney, a Pixar, a Dreamworks, az Illumination és a többiek összes produkciójának nyitányát. Az eddigi csúcstartó a 2019-ben bemutatott Jégvarázs 2 volt 350 millió dollárral.

Ha pedig a 2023-as filmtermést nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezése az előkelő 4. pozíciót foglalja el bevétel tekintetében, csupán A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (473,4 millió dollár), a kínai sci-fi akciókalandfilm, a The Wandering Earth 2 (603,9 millió dollár), valamint a szintén kínai Full River Red (673,5 millió dollár), egy történelmi témájú thriller-vígjáték előzi meg.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)