Hirdetés

Mindenki nyugodjon meg, She-Hulk nem a Disney őrült feminista agyszüleménye

|

A She-Hulk sorozat kapcsán került a leginkább felszínre, hogy a Marvel mozifilmek rajongóinak tetemes része egyáltalán nem ismeri az eredeti képregényeket.

Hirdetés

Pár napja a Disney+ Day során több új MCU-s tévésorozat rövid kedvcsinálóját közzétette a Marvel Studios, így megkaptuk például a She-Hulk széria első teaser videóját is. Messze erre az előzetesre voltak a legtöbben kíváncsiak a friss anyagok közül a GameStar YouTube-csatornáján, viszont a videó alatti kommentek meglepően nagy hányadában fejezték ki felháborodásukat a nézők.

A pillanatok alatt összeült képzeletbeli ítélőszék azt hangoztatta, hogy a Disney (avagy Marvel) épp most dönti romba azt, amit eddig felépített, hiszen szörnyű, ördögtől való PC-, és/vagy feminista propaganda hívhatta csak életre az új sorozatot, amelyben egy "női Hulkot" láthatunk, hogy is találhatott ki egy ilyen baromságot a stúdió. A helyzet azonban az, hogy She-Hulk karaktere 1980 óta létezik, sőt sok magyarul megjelent képregényben is találkozhattunk már vele Amazon néven.

Hirdetés

She-Hulkot ráadásul nem más, mint maga a legendás Stan Lee találta ki. A karakter először a The Savage She-Hulk 1980 februárjában megjelent első lapszámában bukkant fel. Ő volt egyébként Lee egyik utolsó saját karaktere egy elég hosszú hiátus előtt, hiszen a következő mintegy 12 évben Lee nem talált ki új szuperhősöket.

Az eredeti történet szerint Jennifer Walters ügyvédnő, vagyis Bruce Banner (az eredeti Hulk) unokatestvére egy végzetesnek tűnő lövést kapott, életét pedig csak úgy lehetett megmenteni, ha vérátömlesztést alkalmaznak. Erre az egyetlen alkalmas donor épp Bruce volt, így Jennifer testébe is bekerült unokatestvére gammasugárzáson átesett vére. Mindezek hatására szerzett ő is Hulkéhoz hasonlatos képességeket, noha ő átváltozása után is megőrizte személyiségét és ép, emberi tudatát. 

The Savage She-Hulk #1 (1980)

Ezt a sztorit viszi most kisképernyőre a Marvel Studios, szó sincs tehát arról, hogy a semmiből rántottak volna elő egy nőiesített, új szuperhőst. She-Hulk fontos szereplője volt a Marvel Comics kiadványainak az elmúlt több mint 40 évben, tagja volt többek között a Bosszúállók csapatának és a Fantasztikus Négyesnek is. Egyáltalán nem baj persze, ha valaki nem ismeri az eredeti képregényeket, simán lehet így is élvezni és szeretni a Marvel filmeket. Asztalcsapkodás előtt viszont nem árthat informálódni kicsit.

Íme az előzetes, ami egyeseknél kiverte a biztosítékot:

Lehet persze, hogy pont azokhoz nem fognak eljutni a fentebbi sorok, akiknek leginkább el kellene olvasni őket, de hátha legalább páran a homlokukra csapnak ezeket olvasva. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)