Hirdetés

MIPCOM 2016 - most dől el, mit nézünk majd a következő években

|

A magyar nézők számára is nagyon fontos, hogy milyen új sorozatok tették tiszteletüket az elmúlt napokban Cannes-ban.

Hirdetés

Kétségkívül a MIPCOM a legrangosabb az összes televíziós vásár közül. A minden évben Cannes-ban megtartott rendezvényen a legnagyobb produkciós cégek, televíziós társaságok, és a szakma össze fontos képviselője ott van, ugyanis itt születnek meg azok a megállapodások, amelyek fényében akár a hazai tévécsatornák kínálata is végleges formát ölt.

Idén a legnagyobb hangsúlyt a japán alkotások kapták, hiszen az ázsiai ország lett a MIPCOM kvázi házigazdája. Ez azonban természetesen egy pillanatig sem jelenti azt, hogy csak a szigetország stúdiói érkeztek meg Franciaországba legújabb produkcióikkal. Ott volt például a Hayley Atwell főszereplésével készült Conviction, ami nemrég, egészen pontosan 2016. október 3-án debütált az amerikai ABC műsorán.

A sorozat Hayes Morrison életét mutatja be, aki a volt elnök lázadó és igencsak kicsapongó életet élő lánya. A hölgyet kokainbirtoklásért börtönbe zárnák, de végül az államügyésztől lehetőséget kap arra, hogy helyette inkább a város Conviction Integrity Unitjának vezetője legyen. Ez lényegében egy olyan csoport, ami elítéltek ügyeit vizsgálja felül. A szériát ráadásul hamarosan a magyar nézők is élvezhetik, így nem árt figyelemmel kísérni a sorsát.

A televíziózás szerelmeseinek és a szakmai nagyágyúinak többségét azonban kis túlzással csupán egyetlen színész jelenléte kötötte le, Kyle MacLachlan ugyanis nem véletlenül járt a 2016-os MIPCOM-on. Az 1990-ben és 1991-ben két évadot megélt Twin Peaks már teljesen biztosan egy új, harmadik szezonnal folytatódik. Bármekkora legendáról is beszélünk, 25 év elteltével azért mindenképpen kockázatos elővenni a témát, de amint rápillantunk az egykor Dale Cooper FBI ügynök szerepében brillírozó Kyle MacLachlanre, könnyedén hatalmába keríthet minket a nosztalgia kellemes érzése. 

Az már biztos, hogy 2017-ben kerül majd csak képernyőre az új Twin Peaks évad, amit természetesen David Lynch rendez és az Egyesült Államokban a Showtime mutat majd be. Kyle MacLachlan a MIPCOM-on elmondta, hogy hihetetlen élmény volt újra a karakter bőrébe bújni, ráadásul külön öröm volt számára, hogy ismét olyanokkal dolgozhatott együtt, akiket ilyen-olyan oknál fogva már 25 éven nem látott. Sajnos a történetről ezidáig egyetlen információmorzsa sem áll rendelkezésünkre, és az alkotók Cannes-ban sem könyörültek meg rajtunk, semmi újat nem árultak el a jövőre érkező folytatásról. 

Bármennyire érdekesek is a különböző előadások és panelbeszélgetések ezen a grandiózus vásáron, a legizgalmasabb történések azonban mégis inkább azok a privát megbeszélések, ahol a forgalmazók és a tévétársaságok emberei nyélbe ütik azokat a megállapodásokat, amelyek akár évekre előre is eldöntik, mi tárul majd a nézők szeme elé, amikor este otthon leheverednek végre a tévé elé. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)