Hirdetés

Mit keres Kökörcsin a Vaják: A vér eredetében?

|

Mindenre számítottak a rajongók, csak arra nem, hogy a Joey Batey által megszemélyesített dalnok felbukkan az előzménysorozatban.

Hirdetés

Alighanem mostanra már mindenkinek világos, hogy a Netflix sokkal inkább ihletforrásként, semmint sorvezetőként használja Andrzej Sapkowski műveit, mindegy, mit állít a Vaják széria showrunnere, Lauren Schmidt-Hissrich, vagy a Vaják: A vér eredete című minit felügyelő Declan de Barra. Henry Cavill távozása pedig, aki mindvégig amellett kardoskodott, hogy adaptációnak nem szabadna túlzottan eltávolodnia a könyvekben leírtaktól, pedig azt sejteti, hogy a továbbiakban még szabadabban kezelik majd a karaktereket és a történetszálakat, és nem csupán azért változtatnak meg ezt-azt, mert a formátum megköveteli.

A rajongók a legrosszabbra is felkészültek tehát, de arra senki sem számított, hogy a Netflix belerakja Kökörcsint, Geralt hűséges társát az 1200 évvel korábban játszódó történetbe. 

Hirdetés

Természetesen van rá magyarázat a Jussát várja a vaják, a Faljon fel a láng, A halpecér lánya és számos más örökzöld sláger szerzőjének felbukkanására. Kökörcsinre az előzetesben a Minnie Driver alakította Seanchai, egy korokon és világokon át utazni képes alakváltó mesemondó komoly feladatot bíz:

"Te bárd vagy, én meg mesemondó. Szeretném, ha visszaénekelnél egy történetet az életbe."

Ez a jelenet is aláhúzza azt, amit Declan de Barra mondott Kökörcsin szerepéről. A showrunner szerint Joey Batey karaktere voltaképp a Vaják széria narrátora, és ilyen minőségben észszerű a szerepeltetése minisorozatban is. Batey, ugyancsak az Entertainment Weekly-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a zene és a történetek hatalma van A Vaják: A vér eredete középpontjában, Kökörcsin pedig a kapocs a két sorozat között.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A színész egyébként mindössze három napra csatlakozott A vér eredete stábjához, de ezt a rövid időt is nagyszerű élményként írta le, hiszen játszhatott az általa nagyra tartott Minnie Driver oldalán, valamint együtt dolgozhatott a minisorozat kaszkadőrcsapatával. Utóbbi eredménye az Entertainment Weekly hasábjain megjelent kép, amelyen Kökörcsint tetőtől talpig vér borítja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)