Hirdetés

Elhunyt Terry Jones, a Monty Python tagja

|

Az író-rendező-előadó 77 éves korában halt meg hétfőn.

Hirdetés

Lehet, hogy nem Terry Jones az első, aki beugrik nektek, ha a Monty Python neve szóba kerül, viszont ő is a társulat szerves tagja volt a kezdetek óta, társai elmondása szerint sokat tett az egység és a kreatív függetlenség megőrzése érdekében is. Még az Oxford Egyetemen találkozott Michael Palinnel, akivel közösen számos műsort írtak, mielőtt Eric Idle-lel, John Cleese-zel, Graham Chapmannel és Terry Gilliammel kiegészítve létrehozták a Monty Python Repülő Cirkuszát.

Hirdetés

Neki köszönhető a műsor egyedi, szürreális struktúrája, illetve ő rendezte a Gyalog Galoppot, a Brian életét, és Az élet értelmét. 2014-ben még összeállt a többiekkel a Monty Python Live (Mostly) előadásokra, viszont 2016 óta a demencia egyik formájával, az FTD-vel küzdött, minek következtében fokozatosan romlott az állapota, 2017-ben már nem volt képes beszélni. Otthonában, felesége mellett hunyt el. Graham Chapman után ő a Monty Python második már nem élő tagja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)