Hirdetés

Morbius - már most elindult a kavarás az R-besorolás miatt

|

A Sony producerei kissé felemás nyilatkozatot tettek a következő Pókember spin-off mozi várható korhatárbesorolása kapcsán.

Hirdetés

Meglehetősen jól teljesít a pénztáraknál a Venom, de a Sony gyártósora természetesen egy pillanatig sem pihen, javában folynak már a következő spin-off film előkészületei. Legközelebb Pókember egy újabb híres ellenfele, Morbius, az élő vámpír kap majd saját mozit. 

Hirdetés

Nemrég egy interjú során Avi Arad és Matt Tolmach, a Sony producerei elárulták, hogy a Morbius forgatásának kezdete valamikor 2019 februárjának környékén várható, szóval már tényleg sincs sok idő hátra, és elkezd végre forogni a kamera. A címszereplőt az Oscar-díjas Jared Leto alakítja majd, a két producer pedig kitért arra, hogy milyen nehéz ilyen nagy sztárokkal megállapodásra jutni, sőt igazából nem is lehet csak úgy "megszerezni" őket, mivel Leto és Tom Hardy is csak és kizárólag olyan szerepekre mondanak igen, amelyek valóban érdeklik őket. 

Nyilván szóba került a képregényfilmek aktuális mumusa, az R-besorolás is. Arad elmondta, hogy szerinte semmilyen formában sem csorbult a Venom mozi azért, mert PG-13-as besorolást kapott, sőt azt is kifejtette, hogy még Vérontó sem igényli feltétlenül az R-besorolást, mivel a karakter képregényei sem 18+-osak - ebben történetesen igaz van, a legdurvább Vérontó képregény, a 2014-es Deadpool vs. Carnage is "csak" 15+-os kategória lett. Más kérdés persze, hogy mit várnak el a keményvonalas rajongók.

Ennél a pontnál nyilván adott volt a kérdés, hogy az első tervek szerint milyen besorolású filmként szeretnék elkészíteni a Morbius mozit. Arad szerint minden a történeten múlik, ha a sztori igényli a korhatáros tálalást, akkor elképzelhető, hogy meglépi a stúdió az R-besorolást. A producer ugyanakkor azt mondta, ő történetesen szeretné majd elvinni a Sony képregényes filmjeire a saját unokáit, akik imádják ezeket a karaktereket. Itt Matt Tolmach gyorsan átvette a szót, és megpróbált kihangsúlyozni, hogy már több alkalommal is bebizonyosodott, működnek az R-besorolású képregényfilmek (ilyen volt a két Deadpool és a Logan is), szóval semmi sincs kőbe vésve, nem kell feltétlenül minden Sony képregénymozinak PG-13-nak lenni. 

Sokkal nem lettünk okosabbak a nyilatkozatok után, de legalább azt tudjuk, hogy nem zárkózik el kategórikusan a stúdió a durvább filmektől. Legalábbis most ezt mondják a producerek, de végül úgyis a várható bevétel fényében dönt a Sony. Mi cseppet sem lennénk meglepve, ha egyébként a Morbius is PG-13 lenne. Van mondjuk olyan Pókember ellenség, aki kapott már Marvel MAX, azaz szigorúan csak felnőtteknek kiadott képregényt. Ilyen volt például a 2002-ben megjelent, hatrészes The Hood minisorozat.

Szerintetek szükség lenne a durvább besorolásra egy Morbius film esetében? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)