Hirdetés

Most akkor karácsonyi film a Die Hard vagy sem?

|

A klasszikus akciófilm operatőre is megosztotta álláspontját a vita kapcsán.

Hirdetés

Abban valószínűleg a legtöbb rajongó egyetért, hogy mára már igazi klasszikusnak számít az 1988-as Die Hard (magyarul Drágán add az életed!), viszont az már közel sem ennyire egyértelmű, hogy lehet-e karácsonyi filmnek tekinteni Bruce Willis kalandját vagy sem. Nagyon úgy tűnik, hogy sokan egyértelműen karácsonyi alkotásként kezelik, ami némileg érthető is, hiszen a cselekménye szentestén játszódik, de azért akadnak olyanok is, akik nem igazán értenek ezzel egyet.

A jelek szerint utóbbiak közé sorolható Jan de Bont is, aki operatőrként dolgozott a klasszikuson, és egy interjúban arról beszélt, hogy nem biztos abban, hogy a film teljesen magáévá teszi-e a karácsony szellemét. Így pedig véleménye szerint picit túlzás karácsonyi filmnek hívni a Die Hardot. Nem valószínű, hogy ez megváltoztatja a rajongók véleményét, de azért mégis érdekes egy olyan ember véleményét olvasni a témát illetően, aki valóban dolgozott a filmen.

Hirdetés

Egyébként az interjúból az is kiderült még, hogy Bruce Willis eleinte nem igazán akarta saját maga végrehajtani a különféle hajmeresztő mutatványokat, de aztán rájött, hogy ez igazából megkönnyíteni és fel is gyorsítaná a munkáját. Az operatőr egyébként úgy véli, hogy a közönség azért szeretheti ennyire a Die Hardot, mivel a kameramunkának köszönhetően a néző úgy érezheti, hogy ő is az akció része. Ráadásul de Bont szerint az is sokat dobott a film realisztikusságán, hogy mindent egyhelyen vettek fel, és valódi díszletként és karakterként kezelték a cselekménynek otthont adó épületet.

Szerintetek tényleg lehet karácsonyi filmként tekinteni a Die Hardra, vagy azért ez túlzás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)