Hirdetés

Most tiéd lehet az a nedves ing, amely annak idején Colin Firth-öt szexszimbólummá tette a Büszkeség és balítéletben

|

Colin Firth női szíveket megdobogtató jelenete a könyben nem is volt benne, de a Bridget Jones filmek sikerét is előre megalapozta.

Hirdetés

Jane Austen 1813-as regénye, a Büszkeség és balítélet bő kétszáz évvel az első publikálást követően is töretlen népszerűségnek örvend, amiben vastagon benne van a szerelmi történetet többször és többféleképpen adaptáló brit filmipar keze is. 1938 és 2005 között nem kevesebb, mint 11 alkalommal dolgozták fel mozifilmként, tévéfilmként vagy minisorozatként Elizabeth Bennet és Mr. Darcy kalandos egymásra találását. Legutóbb Keira Knightley és Matthew Macfadyen alakította a brit irodalom egyik leghíresebb szerelmespárját, ám az adaptációk közül a legnagyobb hatásúnak nem ez bizonyult, hanem a BBC 1995-be bemutatott minije.

Az utóbbiban láthatott ugyanis a közönség egy olyan jelenetet, amely ugyan nem szerepelt a regényben, de aligha zavart bárkit is, hogy a Mr. Darcyt megformáló Colin Firth ingujjra vetkőzve megmártózott egy tóban, mielőtt visszabandukolt volna a kastélyba, és így útközben összefutott a vizes fiatalember látványán megdöbbenő Bennet kisasszonnyal (Jennifer Ehle). A többi pedig már történelem, Firth karrierje üstökösként ívelt felfelé (és teljesedett ki Bridget Jones naplója Darcy-jában is), és az iménti jelenet előtt több alkotás is tisztelgett a Lost in Austentől egészen A Bridgerton családig. Mi több, 2013-ban még szobrot is emeltek a tóban fürdőző Mr. Darcynak.

Hirdetés

A szóban forgó fehér inget hamarosan a magáénak tudhatja egy lelkes (és kellően gazdag) rajongó, mivel a Kerry Taylor aukciósház sok más film és sorozat jelmezeivel együtt árverésre bocsátja azt a mai nap folyamán, Londonban. Előzetesen úgy becsülik, hogy akár 10 ezer fontot (kb. 4,6 millió forintot) is adhatnak érte.

De nemcsak Mr. Darcy inge kerül kalapács alá a következő órákban a BBC beszámolója alapján, hanem többek között Drew Barrymore, Heath Ledger,  Madonna, Margot Robbie, Meryl Streep és Johnny Depp által viselt öltözékekre is licitálhatnak az érdeklődők, a Birmingham bandája, a  Downton Abbey és a Poldark jelmezeiről nem is beszélve.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)