Hirdetés

Megérkeztek az első vélemények a Mulan feldolgozásáról

|

A Disney lassan összes sikeres rajzfilmjéhez elkészíti az élőszereplős feldolgozásait, a hamarosan mozikba kerülő Mulanról pedig már szállingóznak a premier előtti vélemények.

Hirdetés

A Mulan sokak szerint az egyik legegyedibb Disney rajzfilm, hiszen egy különleges kultúrkört jelenít meg, nem mellesleg a főszereplő itt egy olyan erős női karakter, aki megpróbál érvényesülni egy férfiak uralta társadalomban. Nem csoda, hogy magasak az elvárások az élőszereplős feldolgozással kapcsolatban, de az első vélemények szerint sikerült megugrani a lécet.

Hirdetés

A Mashable munkatársa, Angie Han így vélekedik a filmről:

"A Mulan a legjobb Disney élőszereplős remake a Hamupipőke óta - még a dalokat sem hiányoltam. Találunk új elemeket egy olyan sztoriban, amit már ismerünk, emellett pedig lehengerlő akciót, szívet és humort szállít a mozi."

Erik Davis a Fandangotól szintén elégedett a látottakkal, mivel szerinte megfelelő mértékben tér el az eredetitől, hogy egy önálló kalandként is értelmezhető legyen. Egy sokkal felnőttesebb, érettebb történetet kapunk, remek harci koreográfiákkal és dizájnelemekkel. Az Insider újságírója, Kristen Acuna hozzáteszi, hogy valóban megállja a helyét önálló filmként, de mégis visszaadja a rajzfilm hangulatát, és a '98-as Mulan rajongói rengeteg kikacsintást találnak majd benne. 

Nem mindenki van azonban oda a feldolgozásért. A ScreenRantnél dolgozó Mansoor Mithaiwala már kevésbé volt elragadtatva:

"A Mulan nagyon szeretne kitörni, ennek ellenére meglehetősen leragadt az animációs film adaptálásánál. Megvannak a maga pillanatai, de a súlytalan gonoszok és a következetlen akcióminőség egy középszerű mozit eredményeztek."

A Mulan március 26-án kerül a mozikba, addig pedig csak a szerencsésebbek véleményére hagyatkozhatunk. Mindenesetre próbáljátok meg fenntartásokkal kezelni ezeket a kijelentéseket, hiszen az első vélemények szinte minden esetben pozitív képet festenek a filmekről, melyekről később kiderül, hogy nemigen szolgálnak rá az elismerésre. Reméljük a Mulan esetében nem ez a helyzet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)