Hirdetés

Nagy bajban a Dűne spin-off sorozata, lelépett a rendező és a főszereplő is

|

Kreatív változtatások miatt távoztak a hírek szerint, így viszont komoly lépéshátrányba került a Dune: The Sisterhood.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy nem csak folytatódni fog Denis Villeneuve 2021-es Dűne mozifilmje, hanem az HBO Maxra készül egy spin-off tévésorozat is, a Dune: The Sisterhood. Elég nagy csend honol a széria előkészítése körül, ez pedig a jelek szerint nem véletlen. A Variety információi szerint ugyanis két kulcsfontosságú figura köszönte szépen, nem kért inkább az egészből: távozott a sorozat rendezője, Johan Renck, valamint az egyik főszereplő, Shirley Henderson is.

Messze nem ezek egyébként az első dobbantások, hiszen tavaly novemberben a széria egyik showrunnere, Diane Ademu-John érezte úgy, hogy köszöni szépen, nem szeretné ellátni ezeket a feladatokat - executive producerként mondjuk még a projekt részese maradt. Hivatalosan most Alison Schapker a sorozat showrunnere, ő korábban az Altered Carbon, a The Flash, az Almost Human és a Lost szériákon dolgozott többek között.

Hirdetés

A Dune: The Sisterhood sorozat nagyjából 10 ezer évvel a Dűne mozifilm eseményei előtt játszódik, Brian Herbert (Frank Herbert legidősebb fia) és Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune című könyvén alapszik a cselekmény. Az HBO Max részéről a Variety azt tudta meg, hogy valóban történt pár kreatív változtatás annak érdekében, hogy a sorozat a lehető legjobb lehessen, és hű maradjon a forrásanyaghoz. Az HBO szerint Johan Renck közös megegyezéssel távozott, illetve elismerték azt is, hogy Shirley Henderson is kilépett - ő Tula Harkonnent alakította volna. 

Nem tudni, mennyivel tolják ki a történtek a széria munkálatait, de az biztos, hogy most még távolabb kerültünk a forgatás elkezdésétől, hiszen az HBO-nak új rendezőt és főszereplőt is keresnie kell.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)