Hirdetés

Nagy költségvetésű tévésorozat készül Hunyadi Jánosról

|

A Rise of the Raven alapját Bán Mór Hunyadi-regénysorozata képezi.

Hirdetés

Ahogy sok más nemzeté, úgy a magyarság történelme is bővelkedik filmvászonra, tévéképernyőre, regény lapjaira vagy akár videojátékba kívánkozó eseményekben. Az egyik legizgalmasabb korszak kétségkívül a Hunyadiakhoz kötődik, nem véletlen, hogy erre esett a Robert Lantos birtokolta Serendipity Point Films, valamint a Babylon Berlin és a Gomorrah sorozatokat gyártó Beta Film választása.

Az oszmán törökök előrenyomulásnak gátat vető nándorfehérvári diadal hőséről az említett produkciós cégek közösen forgatnak tízórás (tehát várhatóan tíz epizódos) drámasorozatot, méghozzá úgy, hogy a forgatókönyv Bán Mór történelmi kalandregény-sorozatára épül.

Hirdetés

Egyelőre az előkészületek folynak, valamint zajlik a Rise of the Raven címen beharangozott produkció szereplőválogatása is, míg a forgatás várhatóan 2022-ben veszi majd kezdetét. A Telex szerint mintegy 10,5 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló sorozat showrunnere, a magyar származású George Mihalka írja a forgatókönyvet is Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Ruttkai Zsófia és Veres Attila társaságában. Sőt ő rendezi majd az utolsó három epizódot is. A pilotot, és annak közvetlen folytatását a szintén magyar származású Robert Dornhelm fogja levezényelni, a köztes epizódokból pedig többnek is Nagypál Orsi lesz a direktora.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Miután a TV 2 is részt vesz a produkcióban, ezért idehaza minden bizonnyal ezen a csatornán láthatjuk majd először a nemzetközi piacra szánt sorozatot. Arról nem írt a bejelentésről exkluzív anyagot lehozó Variety, hogy mik az alkotók távlati tervei, többet szeretnének-e egyetlen évadnál, de ha sikeresnek bizonyul a Rise of the Raven, akkor nem kell messzire menniük ihletért, hiszen Bán Mór Hunyadi-sorozata 10 kötetet ölel fel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)