Hirdetés

Nagy nevekkel, de kínos CGI-jal jön a 129 című magyar sci-fi

|

Olyan színészekkel valósul meg a projekt, mint Kálloy Molnár Péter és Szabó Sípos Barnabás.

Hirdetés

Nagyon kevés sci-fi készül hazánkban, amely nem meglepő, hiszen költséges műfajról van szó, ennek ellenére azért akadnak próbálkozások, például a 2021-ben bemutatott Űrpiknik is ilyen volt. A Romis mozi forgalmazásában érkező 129 azonban sokkal jobban építeni fog a hollywoodi filmekben is látott vizualitásra, köszönhetően annak, hogy a Peter Noel (Nina) írásában és rendezésében készülő alkotás két idősíkon játszódik, 1984-ben és 2063-ban. 

A jövőben már egy repülő autókkal, robotokkal, drónokkal és más innovatív fejlesztésekkel teli disztópiában járunk, ahol a világot egyre jobban uralma alá hajtó nagyvállalat, az embereket folyamatosan megfigyelő Medrocorp a klónozásnak köszönhetően jár élen a technológiákban.

Hirdetés

A történet középpontjában a 129-es "nevű" katona (Dér Zsolt) áll, aki megszökik a Medrocorp egyik kutató-fejlesztő laborjából, a cég pedig üldözteti őt. A katona semmire sem emlékszik, így menekülés közben megpróbálja kideríteni mindent a múltjával kapcsolatban. Ehhez olyan ismert színészek asszisztálnak, mint Kálloy Molnár Péter, Pikali Gerda, Szabó Sípos Barnabás, Mészáros András, Elek Ferenc, Molnár Piroska, Csősz Boglárka, Csuja Imre, Törőcsik Franciska és Mayer Szonja. 

A koncepció érdekes ugyan, ám az előzetes alapján félő, hogy a legnagyobb jóindulattal is csak amatőrfilmes szintet megütő CGI sokat ronthat majd a produkció élvezeti értékén. A 129 a tervek szerint március 2-án kerül majd a hazai mozikba. Ti meg fogjátok nézni?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)