Hirdetés

Nagyon felpörgött a kalózkodás, amiben a Squid Game-nek is szerepe volt

|

A streaming szolgáltatók elszaporodása és a legnézettebb műsorok egyre többeket ösztönöznek a koponyás lobogó felvonására.

Hirdetés

A streaming-őrület berobbanásával sokan jósolták, hogy a kényelmes és nem túl drága megoldás komolyan visszaszoríthatja a kalózkodást, ám manapság már annyi szolgáltató tolong a piacon, hogy  akár 5-7 párhuzamos előfizetést is követelhet az összes népszerű tartalom törvényes elérése.

Ez pedig jelentős költségeket ró a nézőkre, így nem is csoda, hogy a brit MUSO elemzőcég immáron a második évben mutatta ki a kalózkodás megugrását.

Hirdetés

A MUSO nemrég nyilvánosságra hozott kutatása a TV- és streaming-műsorokat kínáló kalózoldalak látogatottságát vizsgálta, és arra jutott, hogy 2021-ben 30%-kal nőtt az ilyen portálok forgalma, miközben már 2020-ban is emelkedőben voltak a számok. Tavaly ugyan még be lehetett tudni a járványhelyzetnek a növekedést, de az idei ugrás már tartós trendről árulkodik.

Ha a legtöbb haramiát adó országok rangsorát nézzük, azt láthatjuk, hogy 7,44 milliárd látogatással az Egyesült Államok lakói hajlamosak leginkább a kalózkodásra, míg a második helyezett Oroszországban "csak" 3,71 milliárd, a harmadik helyezett Kínában pedig csak 2,45 milliárd látogatást mértek az illegális weboldalakon.

A MUSO kutatása az egyes műsorokra is kitért: 2021-ben az elképesztő népszerűségnek örvendő Squid Game torrentjei generálták a legnagyobb aktivitást, így az elemzőcég szerint a Netflix sorozata önmagában is jelentősen hozzájárult a kalózkodás megugrásához. A dél-koreai széria mellett a kutatás a Lokit és a WandaVisiont is kiemelte, de a toplistán többek közt még Apple TV+-os tartalmakat (See, The Morning Show) is találhatunk.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy 2021-ben leginkább már illegális streaming-oldalakon keresztül történik a kalózkodás, a tartalmak ilyen jellegű fogyasztása az elmúlt évek során 95 százalékkal ugrott meg.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)