Hirdetés

Napi büntetés: 4 tudományos magazin is leközölte volna a midikloriánokról szóló kamu kutatást

|

Még az sem tűnt fel nekik, hogy az állítólag orvosi papírban Darth Plagueisről és a sötét oldalról is értekezik az író.

Hirdetés

Azzal mindenki tisztában van, hogy az interneten megtalálható minden, és mindennek az ellenkezője is, természetesen tényekkel alátámasztva. Azt viszont csak kevesen gondolnák, hogy ez a minden akár nyomtatásba is kerülhet, akár tudományos szaklapokban is.

Az elmúlt években rengeteg kutató ért el áttörést a saját területén, azonban ez mit sem ér, ha az eredményeiket nem tudják publikálni valahol. A legnagyobb lapokba nem mindig férnek be a kisebb kutatási eredmények, éppen ezért az utóbbi időben rengeteg új magazint alapítottak, amelyek felkarolják az ilyen kisebb munkákat és nyomtatásban is megjelenítik azokat, természetesen pénzért. Ezek a lapok azonban sokszor csak látszólag tudományosak, a gyakorlatban nem mindig járnak alaposan utána a beterjesztett anyagnak.

A Discover Magazine egyik kutató írója épp ezeknek akart utánajárni, ezért összeállított egy tudományosnak tűnő anyagot a midikloriánokról és azok hatásáról, amit még Star Wars idézetekkel is megfejelt, arról nem is beszélve, hogy szerzőként Dr. Lucas McGeorge és Dr Anette Kin voltak feltüntetve. Bármilyen hozzáértő kiszúrta volna a turpisságot 5 perc alatt, a Star Warshoz konyítóknak pedig valószínűleg azonnal leesett a dolog. Bár a nevesebb magazinokat nem sikerült átejtenie, négy lap (The American Journal of Medical and Biological Research, International Journal of Molecular Biology: Open Access (MedCrave), The Austin Journal of Pharmacology and Therapeutics,  The American Research Journal of Biosciences) simán elfogadta a kutatást.

Úgyhogy csak óvatosan, ne dőljetek be mindennek!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)