Hirdetés

Napi büntetés: és te betiltanád, hogy Michael Jackson lánya leszbikus Jézus legyen?

|

Közel 300 ezer ember már aláírta a petíciót, ami meg akar szabadulni az istenkáromlónak titulált Paris Jackson mozitól.

Hirdetés

Habit címmel készül egy film, amiben Jézust leszbikus nőként akarják ábrázolni. A főszerepet Michael Jackson lánya, Paris Jackson kapta, filmbéli partnere pedig a Disney Channelen befutott Bella Thorne lesz. Egyelőre még nem rendelkezik a mozi pontos premierdátummal, sőt a cselekményéről sem tudunk komolyabb részleteket, de sokaknál már az alapkoncepció is kiverte a biztosítékot. Az sem teljesen tiszta, hogy "mennyire lesz Jézus ez a Jézus", ugyanis az eddig napvilágot látott egymondatos leírás a következőképpen szól Paris Jackson karakteréről: "Egy Jézus-fétises lány, aki bajba kerül, mikor félresiklik egy drogügylet, apácának öltözve kell menekülnie".

Hirdetés

A hír kipattanásakor szinte azonnal meg is született a Change.org-on az a kezdeményezés, ami már a premier előtt be akarja tiltani a szóban forgó filmet. Jelen cikk írásának pillanatában immár több mint 275 ezren csatlakoztak a petícióhoz. Ezzel párhuzamosan a One Million Moms nevezetű keresztény-konzervatív szervezet is saját aláírásgyűjtésbe kezdett, mögéjük már több mint 70 ezren álltak be. Egyébként a One Million Moms ismerős lehet azoknak, akik rendszeresen olvassák filmes híreinket, hiszen az anyukák tömörülése már tiltakozott a Marvel-féle Örökkévalók meleg csókja, illetve egy varázslós-boszorkányos Disney rajzfilmsorozat miatt is, utóbbi szerintük félvállról veszi a pokol és a démonok kérdését, idealizálja a boszorkányságot.

Egyfelől tényleg kezd abszurddá válni az a tendencia, hogy szépen lassan minden filmet és sorozatot be akarnak tiltani, ami akár egy picit is sérthet bármilyen népcsoportot vagy felekezetet, így pont azt a művészetet csorbítjuk meg, amelynek olykor valóban merésznek, kockázatvállalónak kellene lennie, hogy meg tudjon kísérelni áttörni bizonyos tabukat. Másrészről viszont nem hiszem, hogy nagyon sokan éreznék úgy még akár 2020-ban is, hogy sosem válik teljessé az életük addig, amíg el nem készül egy leszbikus jézusos mozi, valószínűleg tökéletesen meglesz a világ a Habit nélkül is. Ilyen szélsőségek között mozgunk manapság folyamatosan, nehéz értelmet találni az egészben...

Maga a film egyébként minden bizonnyal elkerüli a mozikat, és egyenesen a streamingplatformokat célozza meg. A Netflix erre potenciális jelöltnek tűnik, már csak azért is, mert a hasonló tiltakozások ellenére egy meleg Jézusról készült brazil komédiát már bevállaltak - a brazil legfelsőbb bíróság szerint pedig ezzel nincs is semmi gond.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)