Hirdetés

Napi büntetés: így szól Tesla-tekercsen a Toto Africája

|

Amikor találkozik a nyolcvanas évek popslágere Nikola Tesla kilenc évtizeddel korábbi találmányával, az bizony nagybetűs művészet.

Hirdetés

Egy híján 130 esztendeje építette meg Nikola Tesla a róla elnevezett Tesla-tekercset, és ezzel a világon elsőként megvalósította a gyakorlatban és felhasználta az elektromos rezonancia jelenségét. Tudományos szempontból jóval csekélyebb jelentőséggel bír, hogy 1981-ben rögzítette az amerikai Toto együttes negyedik stúdióalbumára az Africa című számot.

Hirdetés

E két esemény között az égadta világon semmilyen kapocs nem létezett mostanáig, ám a Franzoli Electronics nevű YouTube-csatorna egészen véletlenül azzal (is) szórakoztatja az internet népét, hogy különböző zeneszámokat ültet át a rögtönzött hangszerként alkalmazott Tesla-tekercsekre. Lényegében az előre beprogramozott fázis, pulzusszélesség és kisülési frekvencia alapján születik a videóban látható és hallható jelenség, és ehhez semmiféle audiovizuális effektre, de még hangszóróra sem volt szükség.

Hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)