Hirdetés

Napi büntetés: szembejött a valóság a Pink Floyd háborgó „rajongóival”

|

Sokakat felháborított a banda új profilképe, a gond csak az, hogy ezzel elárulták, lövésük sincs a Pink Floyd és az egész zeneipar egyik leghíresebb albumáról.

Hirdetés

Ha ismeritek a Pink Floyd munkásságát, valószínűleg nem kell bemutatni az 1973-ban megjelent Dark Side Of The Moon című album borítóját, hiszen az nem csak a zeneiparban volt megkerülhetetlen tényező, az elmúlt évtizedekben a világ egyik, ha nem a leghíresebb ábrázolásává vált. A George Hardie által megrajzolt prizma még a Pink Floyd lemezén is túlnőtt, szerte a világon ismerik. A képen tehát az látható, ahogy egy fénysugár áthalad egy prizmán, majd szivárványszínre vált.

Most kurtán-furcsán ugyan, de kiderült, van néhány olyan "rajongója" az együttesnek, akik számára mindez újdonság volt, és ahogy az az alábbi példákból látható, nem nagyon tudják összekötni az okot és az okozatot. A lemez 50. évfordulója alkalmából ugyanis egy új box set fog megjelenni, ami egy új, modernizált ábrázolást is kap. Ez egyszerre megtart mindent, amit a klasszikus ábráról ismerünk, miközben a jubileumról is megemlékezik. 

Hirdetés

Ennek értelmében nyilván a szivárvány is szerepel a képen (ahogy 50 éve mindig), néhány követőnek azonban nem esett le, hogy pontosan mit is látnak a grafikán, amire most a Pink Floyd Facebook-oldalon is lecserélték az illetékesek a profilképet.

Összeszedtünk néhány példát a háborgó kommentek közül, amik alapvetően egy séma alapján születtek: a hozzászólok a szivárványt LMBTQ szimbólumként értelmezték, és ennek kapcsán adtak hangot felháborodásuknak. Sokan kifejtették, hogy innentől fogva ők bizony nem fognak egyetlen Pink Floyd nótát sem meghallgatni, az együttes örökre elvágta magát náluk. Igen, az a banda, aminek egyik leghíresebb albumának borítóképén öt évtizede ott csücsül az a fránya szivárvány. Jöjjenek tehát a példák.

Az alábbi hozzászóló is a fő csapásvonalat követi, és kifejti, innentől nem fogja hallgatni az együttes dalait, hiszen a "meleg propagandát" már mindenhová bepakolják - értelmezésük szerint ide is.

A következő háborgó kérdést intézett a világhoz: mi  köze van a Pink Floyd remekművének (vagyis az albumnak) az LMBT-hez? A helyes megfejtés: semmi, ahogy ha eső után süt a nap, az égboltra se a propagandisták pakolják fel a szivárványt.

Következő versenyzőnk állítása szerint 63 éve hallgatja a Pink Floydot, de most szakít a bandával, mert valószínűleg még sosem látta a Dark Side Of The Moon borítóját.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az alábbi kommentelő hölgy szerint a banda egészen egyszerűen eladta magát.

Persze vannak olyanok is, akik már csak a katasztrófaturizmus hajt. Ezen kommentelő szerint egyesek szó szerint értelmezték a "we don't need no education" részt az Another Brick in the Wall című Pink Floyd dalból. Mókás egyébként, hogy voltak, akik még ebbe is beleálltak, és elkezdték magyarázni, tényleg semmit sem ér az oktatás.

Egyébként ha még egy réteget szeretnénk felfedni, akkor megjegyezhető, hogy már csak azért is vicces ez az egész, mert a Pink Floyd amúgy is mindig kiállt a különböző kisebbség jogai mellett, harcolt azok elfogadásáért. Dalszövegeiket picit közelebbről (magyarul nem kilométeres távolságból) megvizsgálva is nyilvánvaló, hogy nem áll messze tőlük a politikai és társadalmi állásfoglalás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)