Hirdetés

Napi büntetés: inkább ne süssetek csirkét köhögés elleni szirupban!

|

Ahogy mikróba sem érdemes macskát rakni, úgy jobb, ha hivatalos ajánlás tántorítja el az embereket a gyógyszerben kisütött Csirkétől is.

Hirdetés

Minden bizonnyal ti is hallottatok már arról a városi legendáról, hogy a mikrókon fel kell tüntetni, nem melegíthető benne fel egy hazikedvenc, mondjuk egy cica, mivel valaki korábban megpróbálkozott ezzel. Hasonlóan hajmeresztőnek tűnik az, hogy valaki köhögés elleni szirupban akarjon megsütni egy csirkemellet, utóbbit azonban egyesek tényleg megcsinálták.

Sőt, a TikTokon népszerűvé is vált egy videó, amiben konkrétan ez történik, a NyQuil nevű köhögés elleni szirupban süssék ki a felvétel készítői a csirkehúst. Most pedig az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) figyelmeztetést adott ki a videó kapcsán.

Hirdetés

Noha az eredeti videó már nem is érhető el a TikTokon, a hivatal úgy gondolta, megnézte a felvételt annyi ember, hogy jobb tisztázni a dolgot. A köhögés elleni szirupban sütött hús ugyanis nem csak baromságnak hangzik, hanem komoly gond is lehet abból, ha valaki így készíti el a vacsoráját. 

Az FDA így most volt olyan kedves, és tájékoztatott mindenkit arról, hogy a felforrósított szirupnak teljesen más hatása van, mint a normál hőmérsékletű gyógyszernek. A forró NyQuil sokkal megterhelőbb a szervezetre, mint a "hétköznapi" verzió, sőt károsíthatja még a tüdőt is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Arról egyelőre nem tudni, hogy bárkinél okozott-e komoly gondot a NyQuil szirupban sütött csirkehús, mindenesetre a történtek hatására a TikTok letiltotta a #nyquilchicken hashtaget. 

Mondanunk sem kell: ne süssetek ki semmit gyógyszerben. Ugyanis oltári nagy hülyeség, és még komoly bajotok is lehet belőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)