Hirdetés

Nehéz helyzetbe hozza a magyar mozikat az új járványügyi szabályozás

|

Egyelőre csak a Cinema City véleményét ismerjük, de aligha térhet el ettől a többi, filmszínházat üzemeltető társaságé.

Hirdetés

Holnaptól, azaz csütörtöktől érvényesek a rendkívüli jogrend keretében meghirdetett szigorítások, köztük azok is, amelyek a tavaszi zárást követően alig néhány hónapja újranyitott színházakra és mozikra is érvényesek. A jogszabály értelmében a sport- és kulturális rendezvények nézői a továbbiakban csupán úgy foglalhatnak helyet, hogy előttük és mögöttük sem ül közvetlenül senki, két néző között pedig két ülőhelyet üresen kell hagyni, magyarán minden harmadik ülőhelyet lehet csupán értékesíteni.

Hirdetés

Mindez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha együtt is mennek párok, családok, baráti társaságok moziba vagy színielőadásra, semmilyen körülmények között nem ülhetnek egymás mellé, ezzel pedig oda a közös szórakozás élménye.

Hogy mindezt miként látják az üzemeltetők, arról a 24.hu megkeresésére nyilatkozó Buda Andrea, a Cinama City pr- és marketing igazgatója szolgálhat támponttal. Mint elmondta, a maguk részéről maximálisan eleget tesznek a kormányrendeletben foglaltaknak, kidolgozzák a helykiosztás rendszerét, de tartanak attól, hogy a szabályozás következtében a társas mozizásra vágyók inkább távol maradnak. Már a kötelező maszkviselés bevezetésekor is a nézőszám átmeneti csökkenését tapasztalták, ám míg az idővel visszaállt, az új, életszerűtlen helyzet még kevésbé lesz majd a mozilátogatók ínyére.

Még abban bízhatnak, hogy az operatív törzs állásfoglalása számukra kedvezően alakul, vagyis a szabályt új kell értelmezni, hogy tranzakciónként és nem emberenként kell kihagyni két ülést. Addig is, amíg a Mozisok Országos Szövetsége kézhez veszi az értelmezést, vagy esetleg pontosítják a jogszabály szövegét, mindent megtesznek azért, hogy a nézők biztonságosan tudjanak mozizni, dacára a kevesebb premiernek és az nagy költségvetésű közönségfilmek elhalasztásának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)