Hirdetés

Neil Gaiman lehetőségek tárházát látja a Netfilx The Sandman adaptációjában

|

A The Sandman élőszereplős feldolgozás merészen nyúl majd hozzá az ikonikus képregényhez, és sok változtatásra kell készülnünk.

Hirdetés

Tavaly érkezett a hír, hogy a Netflix megvásárolta Neil Gaiman legendás The Sandman képregényének jogait és - nem csekély költségvetéssel megtámogatva - nekiláttak a megvalósításnak. Az adaptációs munkákba bevonták Gaimant is, aki most kifejezetten lelkendezve nyilatkozott arról, hogy a streaming szolgáltatónak hála milyen lehetőségek nyíltak meg a történet újragondolásához.

Hirdetés

Nem ez az első próbálkozás, hogy megpróbálják valamilyen formában adaptálni a formabontó történetet, azonban a szerző szerint minden alkalommal falakba ütköztek; hol a speciális effektek minősége nem volt megfelelő, hol a stúdió nem szavazott meg megfelelő költségvetést egy R-besorolású filmnek, de valahol mindig megakadt a produkciós folyamat.

Szerinte most a Netflixnek hála egy 25 éves rostoklásnak szakadhat vége, mivel úgy érzi, hogy a The Sandman most érkezett meg a megfelelő platformra ahhoz, hogy egy méltó feldolgozást kaphasson. Ez lehetőséget ad arra is, hogy egy új megközelítésből mutassák be a történetet és a szereplőket:

"Oké, most 2020 van, tegyük fel, hogy úgy csinálnánk meg a The Sandmant, hogy 2020-ban kezdődik; mit tennénk? Hogyan változtatnánk meg a dolgokat? Milyen neme lenne ennek a karakternek? Ki lenne az a személy? Mi történne?"

Akik tehát az 1989-től 1996-ig futó képregénysorozat betűhű adaptálását várják, azok valószínűleg csalódni fognak, ugyanis előreláthatólag valóban komoly változtatásokat terveznek az alkotók, és ehhez nem csak Gaiman áldását, de segítségét is megkapják.

Ti örültök, hogy egy új szemszögből közelítik meg a The Sandmant, vagy jobb lenne, ha minél inkább ragaszkodnának az eredetihez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)