Hirdetés

Nem akárki bukkant fel A Mandalóri legújabb részében

|

Nem biztos, hogy mindenki fel fogja ismerni őt, de a Star Wars világának egy fontos szereplőjéről van szó.

Hirdetés

Villámgyorsan tisztázzuk: az alábbi sorok spoilereket tartalmaznak a Disney+-os A Mandalóri sorozat harmadik évadának mai, vagyis negyedik epizódja kapcsán, szóval csak akkor folytassátok az olvasást, ha már láttátok az új részt, vagy egyáltalán nem zavar benneteket az, hogy le fogjuk rántani a leplet egy meglepetésszereplőről. 

A negyedik rész nagyrészt arra fókuszált, hogyan küzdenek meg a mandalóriak egy szárnyas bestiával, de nagyjából az epizód közepén kaptunk egy rövid visszaemlékezést is. Ebből pedig kiderült, hogy a 66-os parancs kiadása idején egészen konkrétan ki mentette meg a kis Grogut a Jedi Templomból. Sokan úgy sejtették, biztosan maga Anakin Skywalker volt az, de valójában egészen másról van szó. 

Hirdetés

Megtudtuk ugyanis, hogy az Ahmed Best által alakított Kelleran Beq nevű jedi lett Grogu megmentője. Ahmed Best korábban a Star Wars: Jedi Temple Challenge című gyermekvetélkedőben alakította Kelleran Beq mestert, ez a műsor gyakorlatilag egy ügyességi verseny volt kicsiknek, ami a jedik próbatételeihez hasonló feladatokat állított a résztvevők elé. Kelleran Beq most először bukkant fel "igazi" Star Wars sorozatban, az őt eljátszó Ahmed Best neve viszont nem csak ezért lehet ismerős - erre mindjárt rátérünk.

Mivel a Jedi Temple Challenge alapján Beq mester az ifjoncok tanítója volt a Jedi Templomban, teljesen logikus döntésnek tűnik, hogy épp ő próbálta meg mindenáron megmenteni Grogut a klónkatonáktól a 66-os parancs kiadásának idején. Szerencsére sikerrel is járt.

Ahmed Best, mint Kelleran Beq
Ahmed Best, mint Kelleran Beq

Az előzménytrilógiában ugyanis Ahmed Best játszotta el Jar-Jar Binkset, szerepe miatt pedig annyit zaklatták a rajongók, hogy majdnem öngyilkos lett. Best egyébként azt szerette volna, hogy karakterét a filmvásznon szeleteljék apró darabokra, de talán Jar-Jar kivégzése helyett jobb döntés volt a Lucasfilm részéről, hogy egy teljesen új szerepben, jediként térhetett vissza a színész.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)