Hirdetés

Nem akárki ír zenét az Obi-Wan Kenobi sorozathoz

|

A Star Wars legendás zeneszerzője, John Williams most először a franchise tévés megjelenéséhez is komponál, ő adja az Obi-Wan Kenobi egyik muzsikáját.

Hirdetés

Midikloriánok ide, csalódást keltő lezárás oda, John Williams zenéje a Star Wars egyik erőssége maradt még a filmsorozat egyébként leggyengébbnek gondolt pillanataiban is, a 25 Grammy- és 5 Oscar-díjat elnyert zeneszerző viszont eddig távol maradt a Csillagok háborúja sorozatfeldolgozásaitól.

Mivel nekem két hang alapján is hosszú ideig a fülembe tud mászni például a Mandalorian főcímdala, azt gondolom, a rajongók eddig sem lehettek elégedetlenek a Disney+ felületén debütáló sorozatok komponistáival, de így is örömteli hír, hogy az Obi-Wan Kenobi kapcsán a kilencvenéves Williams is beszállt a munkába.

Hirdetés

Variety számolt be róla, hogy több mint két évvel legutóbbi, a messzi-messzi galaxishoz kapcsolódó munkája, a Skywalker kora bemutatója után John Williams visszatért a franchise-hoz, és nemrég Los Angelesben készített zenekari felvételeket.

A lap értesülései szerint az Obi-Wan Kenobi egy visszatérő zenei motívumát biztosan Williams szerezte, de azt egyelőre nem tudni, hogy további zenéket írt-e a sorozathoz.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A fő filmek mellett egyébként a Star Wars spinoffjaihoz kölcsönözte már a tehetségét a legendás zeneszerző, sőt, a Solo: Egy Star Wars-történet mellett egy, a Csillagok háborúját feldolgozó, a Disneylandben található vidámparki attrakció számára is szerzett dallamokat.

De John Williams nem csupán a Star Wars miatt lesz elfoglalt idén, Steven Spielberg érkező filmje, a The Fabelmans mellett az új Indiana Jones zenéjét is ő szerzi, illetve hét nagyzenekari koncerten is vezényel majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)