Hirdetés

Nem fehér hobbitok is lesznek A Gyűrűk Ura sorozatban

|

Ezt az egyik fekete hobbitot alakító színész, Sir Lenny Henry árulta el.

Hirdetés

Nagyon ambiciózus projektnek tűnik az Amazonnál készülő A Gyűrűk Ura sorozat, és nemcsak azért, mert Tolkien világának egy izgalmas korszakába repít majd el minket, hanem azért is, mert hatalmas büdzsé van mögötte.

A szériában még egy jól ismert brit színész és humorista, Sir Lenny Henry is szerephez jutott, és nemrég érdekes részleteket osztott meg a projekt kapcsán.

Hirdetés

Henry a BBC egyik műsorának vendége volt, és elárulta, hogy az elmúlt két évben A Gyűrűk Ura sorozaton dolgozott, ami szerinte pénzügyileg, illetve a munkatársak számát tekintve is a valaha készült legnagyobb TV-műsor. A színész a szerepéről is mesélt, így kiderült, hogy egy hobbitot alakít, egészen pontosan a harfootok, avagy gyaplábúak egy tagját. Saját elmondása szerint a gyaplábúak egy multikulturális törzs, amelynek tagjai között vannak feketék, ázsiaiak, barnák és még maorikra hajazók is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdemes tudni, hogy Tolkien világában a gyaplábúak olyan hobbitok, akik a másik két hobbitfajhoz (sztúrok és irhafakók) képest sötétebb bőrrel rendelkeznek, nincs szakálluk, és cipőt sem hordanak. Leginkább ők telepedtek le a Megyében a Harmadkor során. Ha hihetünk Henrynek, akkor a sorozatban nem egészen úgy tűnnek majd fel ezek az apróságok, ahogy Tolkien megálmodta őket, de van ennél egy picivel nagyobb probléma is.

A sorozat ugyebár a Másodkorban játszódik, és erősen kérdéses, hogy léteztek-e egyáltalán ebben az időszakban hobbitok. Ha voltak is, nagy valószínűséggel nem igazán foglalkoztak a nagyvilágban zajló eseményekkel, így az is furcsa volna, ha nagyobb szerephez jutnának az Amazon alkotásában.

Henry elmondása szerint egyébként a diverzitás mellett nagyobb hangsúly lesz a női karaktereken is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)