Hirdetés

Nem is gondolnád, mi mindenhez írt forgatókönyvet a Zsivány Egyes és a Walking Dead játék írója

|

Gary Whitta a meg nem valósult projektjeiből szemezgetett, a Halo sorozat mellett próbálkozott többek között a Szárnyas fejvadász folytatásával is.

Hirdetés

A szórakoztatóipar működéséhez hozzátartozik, hogy rengeteg ötlet fejlesztésén kezdenek el dolgozni a kreatív szakemberek, amiből végül nem lesz kész sorozat vagy film.

Ebből persze mi kevés kivétellel csak azt látjuk, ami végül tényleg képernyőre kerül, de a manapság elsősorban forgatókönyvíróként Gary Whitta jóvoltából (aki korábban az angol nyelvű gamer sajtó nagy alakja volt, illetve számos játék, köztük a Prey, a Gears of War, vagy épp a The Walking Dead első és utolsó évadának sztoriján is dolgozott) most kaptunk egy kis betekintést abba, mennyi félig kidolgozott sztori hever különböző fiókokban.

Hirdetés

Whitta elmondása szerint nemrég belefutott a munkáit tartalmazó mappaszerkezet "egyéb" könyvtárába, ennek kapcsán kezdett el nosztalgiázni a megkezdett, de különböző okokból félbehagyott projektekről. Elsőként a Menekülés New Yorkból egy majdnem elkészülő remake-je címét screenshotolta le, amiből kiderül, hogy az 1981-es klasszikust feltámasztásán 2013-ban dolgozott, sőt, elmondása szerint majdnem sikerült is megvalósítaniuk, a fejlesztési munkák vége felé merült fel egy jogi probléma.

Ezt követően megosztotta azt is, milyen javaslattal állt elő 2012-ben Ridley Scott számára, amikor a Szárnyas fejvadász folytatására hallgatott meg javaslatokat. Az ehhez kapcsolódó screenshot nagyrészt azt taglalja, hogy Whitta folytatása történetében csak lazán, elsősorban témáiban kapcsolódott volna az eredetihez, illetve, hogy a főszereplője egy replikáns lett volna, akinek az emberi gonoszsággal kellett volna szembenéznie.

Ennél még bőkezűbb betekintést nyújtott a Halo tévésorozathoz készített javaslatába, erről elmondta - amit utólag ő sem tart már jó ötletnek -, hogy Master Chief az ötödik részig meg sem jelent volna. Emellett az első két rész rövid leírása is bekerült a tweetbe, ennek kapcsán kiemeli, hogy mindkettő cliffhangerrel végződött volna.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A ténylegesen megvalósuló sorozatról egyébként itt megjegyzi a Halo 5: Guardians készítésében tanácsadóként közreműködő forgatókönyvíró, hogy valószínűleg jó lesz, így kicsit örül is, hogy nem az ő szkriptjét választották ki.

De nem ez az egyetlen híres sci-fi univerzum, amiben megpróbált alkotni, közzétette az első néhány bekezdést egy, a Csillagközi romboló világáról szóló kézikönyvből is, amit egy, a sorozat lefutása után tervezett filmfeldolgozáshoz készített, és ötven oldalnál is hosszabb volt. Ezt egyébként Bryan Singer, számos X-Men film és a Bohém rapszódia direktora rendezte volna.

Végül a nagy nevek közül egy Fullmetal Alchemist feldolgozáshoz állt elő egy javaslattal, ami a Netflix-féle feldolgozás után két évvel született meg. Whitta elmondása szerint ez a projekt "közel állt hozzá, hogy nagy nevek kapcsolódjanak hozzá", de végül nem valósult meg.

Az író egyébként néhány eredeti koncepciójából is megosztott apró részleteket, így például Homeworld című sztorijában a Föld elpusztulását követően új otthon után kereső emberek álltak volna a középpontban, míg egy másik ötletében a huszadik század eleji New Yorkban illegális sárkányviadalokat szervezett volna a maffia. Úgyhogy ötletekben nem volt hiány Whittánál, de ahogy írja is a Twitter-oldalán, csak nagyon kevés forgatókönyv valósul meg. De remélhetőleg látunk majd még tőle ütős sztorikat akár film, sorozat, vagy játék formájában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)