Hirdetés

Nem úszta meg a Dűne, elég durván elhalasztották a bemutatót

|

Sejteni lehetett, hogy idén decemberben már nem fogjuk megnézni a Dűnét, de azt nem gondoltuk, hogy ilyen drasztikus lépésre szánja el magát a stúdió Denis Villeneuve filmje kapcsán. Mindez ráadásul a 2021-es The Batmant is érinti.

Hirdetés

Warner Bros. és a Legendary Pictures meghozta azt a döntést, amire valljuk be, mindannyian számítottunk: mégsem küldik idén mozikba a Denis Villeneuve-féle Dűnét. Azt viszont talán sokkoló lehet, milyen durván eltolták az új adaptáció bemutatóját. 

Az új Dűnét a legutóbbi tervek szerint 2020. december 17-án mutatták volna be nálunk (az amerikai premiert egy nappal későbbre tűzték ki), a friss bejelentés értelmében azonban több mint kilenc, majdnem tíz hónapot toltak rajta. 

Hirdetés

Immár 2021. október 1. a film hivatalos amerikai premierjének napja, ez pedig már egyébként a második halasztás, első körben idén novemberről csúsztatták el decemberre a bemutatót. A Warner Bros. illetékesei nem kívánták kommentálni döntésüket, de egyáltalán nem nehéz kitalálni, hogy mi lehet az indok: a Tenet gyenge szereplése után (és itt nem a kritikai, hanem az anyagi siker elmaradására gondolunk) a nagy stúdiók egyszerűen nem mernek a koronavírusjárvány második hulláma alatt ringbe engedni blockbuster filmeket. Igaz, hogy az amerikai mozik nagyjából 70%-a már újranyithatott, de az embereknek a jelek szerint egyáltalán nincs kedve filmezés miatt kimozdulni otthonról.

A Dűne csúszását persze már akkor borítékolni lehetett, mikor a Warner átrakta a Wonder Woman 1984 bemutatóját karácsonyra. Sejthető volt, hogy két ekkora dobást nem engednek mozikba mindössze egyetlen egy hét szünettel. 

Nincs mit tenni, a Dűne szinkronos előzetesével kell vigasztalódnunk: 

Fontos megjegyezni, hogy mindez ráadásul a 2021-es The Batmant is érinti. Eredetileg ugyanis Matt Reeves Batman moziját is erre a napra tűzte ki a Warner, sőt még mindig ez a hivatalos premier, de minden bizonnyal szűkös határidőn belül bejelentik majd az új dátumot, mivel elképzelhetetlen, hogy a stúdió egyazon napon mutassa be a Dűnét és a The Batmant.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)