Hirdetés

Nemsokára eltűnik a Netflixről a szolgáltató legelső saját gyártású sorozata

|

A Hemlock Grove után újabb ős-netflixes szériának mondhatnak búcsút az előfizetők.

Hirdetés

Bár idén a legtöbbször az HBO Max új vezetőségének ámokfutásával foglalkozott a sajtó, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Netflix is folyamatosan gyéríti a felhozatalát és kíméletlenül kaszál, ha nem úgy alakulnak a számok, ahogy kell. Sőt, olyan is előfordult, hogy úgy kukázott egy sorozatot, hogy annak meg sem jelenhetett a már leforgatott első évada

Nincsenek biztonságban tehát a házon belüli projektek sem, amire a legjobb példa a streaming szolgáltató egyik első saját gyártású sorozata, a 2013 és 2015 között három évadot megért Hemlock Grove című fantasy horror, amely október végén kikerült a platform kínálatából. 

Hirdetés

A Hemlock Grove-ot hamarosan egy másik cím is követi, méghozzá egy meglehetősen fontos tartalom a streamingóriás történetét tekintve, ugyanis a legelső saját gyártású sorozat is búcsúzik. A Lilyhammer névre keresztelt bűnügyi dramedy-ben egy egykori New York-i gengszter, Frank "The Fixer" Talgiano életét követi nyomon (a Maffiózókból ismert Steven Van Zandt alakításában), aki újrakezdi a norvégiai Lillehammerben, hogy senki se találjon rá a múltjából. 

Bár a sorozat vegyes kritikákat kapott a Netflixen töltött ideje alatt, a streaming szolgáltató első eredeti sorozataként így is fontos, ráadásul úttörőnek számított, amikor az első nyolc epizódja egyszerre került kiadásra. A Lilyhammer elkaszálása után úgy volt, hogy a sorozat jogait birtokló norvég NRK1 megpróbál egy negyedik évadot is összehozni, azonban ez azóta sem valósult meg. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az IndieWire jelentése szerint a Netflix novemberben fogja eltávolítani platformjáról a három évados sorozatot, mivel lejár az amerikai sugárzásra vonatkozó tízéves licence - ez már csak azért is furcsa, mivel tavaly februárban a vállalat partit rendezett a sorozat tízéves évfordulójának megünneplésére, ahol kijelentették, hogy nélküle nem tudtak volna olyan sikerszériákat gyártani, mint a Kártyavár, a Narancs az új fekete vagy a Nyerd meg az életed. Tanácsolnánk, hogy nézzétek meg, amíg lehet, de a hír írásának pillanatában Magyarországról nem volt elérhető a sorozat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)