Hirdetés

Elhunyt Nepp József, a Mézga család, Dr. Bubó, és a Gusztáv-sorozat atyja

|

84 évesen, váratlanul távozott a magyar animációs filmgyártás legendás alakja.

Hirdetés

Még azok is, akik jelenleg a húszas éveikben járnak, valószínűleg jól emlékeznek Nepp József valamely művére. A Mézga-család kalandjait, a Kérem a következőt! rajzfilmsorozatot (aminek főszereplője, de nem címadója volt Dr. Bubó), a Lúdas Magyit, a Hófehért, és a Szaffit is részben neki köszönhetjük. 

Hirdetés

Dargay Attila és Jankovics Marcell közreműködésével készítette a hatvanas években a Gusztáv filmeket, de rengeteg rajzfilmnél segített rendezőként, forgatókönyvíróként, íróként. Természetesen a Macskafogó stáblistáján is ott a neve, utolsó műve a 2007-es Macskafogó 2, aminek forgatókönyvét ő írta. Élete során számos díjat kapott, érdemes és kiváló művésznek is megválasztották, Kossuth-díjjal, Balázs Béla-díjjal tüntették ki, 2006-ban pedig a magyar mozgókép mestere lett. 

Köszönünk mindent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)