Hirdetés

Elfogadta az EU kérését a Netflix, rosszabb minőségű szolgáltatással menti meg az internetet

|

Attól tartott az EU illetékes biztosa, hogy nem viseli el a hálózat a látványosan megnövekedett adatforgalmat.

Hirdetés

Miután kontinensünkön még mindig nem tetőzött a koronavírusjárvány, egyre nagyobb tömegek kénytelenek otthonról tanulni, vagy dolgozni (ha megtehetik), és a lehetőségek beszűkülésével most még azok is nagyobb intenzitással fogyasztják az online tartalmakat, valamint ütik agyon az időt videojátékkal, akik amúgy másképp szoktak kikapcsolódni.

Hirdetés

Thierry Breton, az Európai Bizottság digitális területekért felelős biztosa azzal a kéréssel fordult a minap több tartalomszolgáltatóhoz, hogy valamiképp csökkentsék az adatforgalmat, mert félő, hogy előbb-utóbb összeomlik az internet, de még ha ez nem is következik be, mindenképpen zavart okoz a nagy adatsűrűség a távmunkában és távoktatásban használt szolgáltatások és rendszerek működésében. A hatóságok ezzel párhuzamosan a felhasználókhoz is felhívást intéztek, kérve őket, hogy ne nézzenek nagy felbontású streameket.

Hogy a lakosság megfogadja-e az intelmet, a Netflix viszonylatában most már tulajdonképpen mindegy is, mert a piacvezető streaming platform vállalta, hogy korlátozza az EU területén nyújtott szolgáltatását a következő 30 napban. Nem arról van szó, hogy akkor innentől búcsút inthetünk a 4K-s és HD tartalmaknak, a Netflix inkább a bitrátából csíp le egy keveset, amitől azt reméli, hogy mintegy 25 százalékkal csökken az igénybe vett szávszélesség.

Ti együtt tudtok élni ezzel a kompromisszumos megoldással?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)