Hirdetés

Netflix - jönnek a magyar feliratok

|

A szolgáltatás egy ideje már Magyarországról is elérhető, de csak angolul nézhetőek rajta a filmek és sorozatok. Ez a Szegedi Tudományegyetem diákjainak köszönhetően fog megváltozni.

Hirdetés

A Netflix alapvetően a film- és sorozatfogyasztók nagy része számára tökéletes alternatíva a torrenttel szemben. Nagy és egyre növekvő (bár az amerikaihoz képest még mindig röhejesen kicsi) katalógusából könnyen válogathatunk akár otthon, akár út közben, ráadásul minden azonnal indul, nem kell letöltésre várni.

Jelenleg azonban problémát jelenthet a hazai felhasználók számára, hogy magyar nyelv egyetlen sorozat (The Divide) kivételével semminél nem választható, annál is csak szinkron.

Amikor januárban a Netflix kiterjesztette szolgáltatását, rengeteg ország kapott elérést, így nem meglepő, hogy nem volt lokalizáció mindenhol azonnal, viszont az Index úgy értesült, a kaliforniai cég a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának fordító- és tolmács mesterképzésén résztvevő hallgatók közül választott ki 12-t, hogy idén ősztől részt vegyenek a Netflixen megtalálható tartalmak magyarra fordításában és feliratozásában.

Azt, hogy maguk az elkészült feliratok mikortól lesznek elérhetők, még nem tudni, de az SZTE nyilatkozata alapján lehet, hogy be kell várnunk a régió többi országát is - Horvátországban és Csehországban még keresik a segítőket, és a cég egyszerre akarja elérhetővé tenni az új feliratokat a környéken.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)