Hirdetés

Egy alig ismert Marvel karakterre akar külön Pókember spin-off filmet építeni a Sony

|

A felröppent hírek szerint Spike Lee rendezheti a Nightwatch mozit. Ne csodálkozz, ha még nem hallottál a karakterről.

Hirdetés

Aki közelebbi kapcsolatba került a Pókember képregényekkel, az pontosan tudja, hogy hálószövő barátunk az eltelt évek során rengeteg ellenféllel akadt össze és számos másik hőssel kalandozott együtt. Ezen karakterek nagyrészének filmes jogai a Sonynál csücsülnek, a stúdió pedig hamarosan érkezik is egy Venom filmmel. A jelek szerint azonban más terveik is vannak. 

Hirdetés

The Hollywood Reporter információi alapján ugyanis Spike Lee (Malcom X, Az utolsó éjjel, A belső ember) egy Nightwatch filmet rendezhet, a forgatókönyvet pedig a Luke Cage sorozat showrunnere, Cheo Hodari Coker írhatja. Természetesen még nagyon korai stádiumban van a projekt, így nem tudni, elvégre még a Silver and Black Pókember spin-off is a csőben van, és valószínűleg előbb azt akarja tető alá hozni a stúdió. 

Érdemes azonban már most átvenni gyorsan, hogy ki is ez a Nightwatch. A karakter 1993-ban, a Web of Spider-Man képregénysorozat 97-es számában bukkant fel. Nightwatch valódi neve Dr. Kevin Trench. Az afroamerikai tudós egy nap saját holttestére bukkan rá egy furcsa öltözetben. Nem sok teketóriázás után Trench ezt a páncélt magára ölti és bűnüldöző válik belőle. Jövőbeli énjétől elég szuper szerkót szerzett, hiszen ruhája képes regenerálni sérüléseit, köpenyét pedig saját akaratával tudja irányítani, akár a levegőben is tud vele siklani. Nightwatch elsősorban Pókember segítője volt, néha persze felbukkant más képregényekben is, illetve rövid ideig volt egy saját sorozata. Sosem vált azonban fontos karakterré. 

Ez nem is csoda, hiszen teljesen egyértelmű, hogy Nightwatch egy fricska volt Todd McFarlane felé, aki nem sokkal Nightwatch felbukkanása előtt lépett le a Marveltől, hogy megalkossa saját karakterét, Spawnt. Elég csak egymás mellé rakni a két képregényhőst, máris látszik a hasonlóság.

De azért vegyük sorra az egyezéseket: mindketten afroamerikaiak, mindketten meghaltak (Nightwatch saját jövőbeli énjét látta meghalni), valamint Spawn és Nightwatch is képes irányítani saját köpönyegét. Miért nyúl tehát egy ilyen karakterhez a Sony, ami inkább ciki, mint lenyűgöző?

Nos, innentől már kizárólag az én véleményem következik, amivel nyugodtan lehet vitatkozni, sőt kérlek a kommentek között meséljétek el ti is, mit gondoltok a dologról. Bár már tavaly szeptemberben érkeztek kósza pletykák arról, hogy Nightwatch film készülhet Spike Lee kezei alatt (akkor még Edward Ricourtot emlegették forgatókönyvíróként), nem lehet véletlen, hogy most került újra elő a téma. Én bizony azt gyanítom, hogy a Fekete Párduc film valóban elképesztői kritikai és főleg anyagi sikerét látva a Sony is akar egy saját színes bőrű szuperhőst. Nagy kérdés, hogy erre a szerepre tényleg Nightwatch-e a legalkalmasabb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)