Hirdetés

Elkészült a Nyugat+Zombik képregény

|

Közel két éves csúszással befejeződtek a képregény munkálatai, amiben Ady, Karinthy és a magyar irodalom többi ismert alakja száll szembe az élőholtakkal.

Hirdetés

Valószínűleg nem volt vele teljesen tisztában Csepella Olivér, mire vállalkozik, mikor 2014 novemberében pénzt kezdett gyűjteni az Indiegogo-n, hogy elkészítsen egy képregényt. A századforduló magyar irodalmárai és az élő hullák találkozására épülő Nyugat+Zombik sokkal hosszabb projektnek bizonyult, mint azt az író és rajzoló eredetileg elképzelte, de csütörtökön végül elkészült a mű.

Nem jött rosszul, hogy anno az eredeti célösszeg 232 százalékát, azaz kb. 7,3 millió forintot dobtak össze a rajongók a képregényre, ugyanis Csepellának ebből nem a tervezett egy, hanem három év költségeit kellett fedeznie. Ugyan a sikeres finanszírozás után több cikk is foglalkozott vele és a Nyugat+Zombik Facebook-oldala is rendkívül aktív volt, később már csak néhány havonta érkeztek új bejegyzések. Ezekben Csepella a támogatók számára rendelkezésre bocsátott anyagok közzététele mellett azt is elmondta, szégyelli magát, amiért ilyen lassan halad, ezért is posztolt ritkán.

Így sokan már letettek róla, hogy valaha kézbe vehetik a hét fejezetesre és kétszáz oldalasra tervezett képregényt, aminek alkotója a minőség biztosításával indokolta a csúszásokat. Aztán a semmiből előbukkanva Csepella csütörtökön megosztotta a mára talán kevésbé lelkes támogatókkal, hogy nyomdába küldte a kész művet. Szóval ha két év késéssel is, de happy end lett a történet vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)