Hirdetés

Elárverezik Obi-Wan Kenobi eredeti fénykardját

|

A legendás jedi fegyver mellett más filmes relikviákra is le lehet majd csapni az aukción.

Hirdetés

Egy szerencsés (és tehetős) Star Wars-rajongó most megszerezheti Alec Guinness fénykardját, valami azt a ládikót, amelyben a mester Anakin Skywalker fegyverét tartotta. Mindkét filmes ereklye az 1977-es Egy új reményben volt látható. 

Hirdetés

Magát a ládát egyébként az 1978-as Superman filmben is felhasználták, Gene Hackman (aki Lex Luthort alakította) ebben tárolta a kryptonitot. Az aukció szervezői abban reménykednek, hogy az említett fénykard, illetve a tárolóláda nagyjából 60 és 80 ezer dollár, azaz 15,7-20,9 millió forint körül kellhet majd el. Ugyanekkora bevételre számítanak az életnagyságú C-3PO és Darth Vader modellekért is, amelyeket a szakma csúcsának tekinthető Industrial Light and Magic gyártott. Ezeket A jedi visszatér forgatásán használták. Szintén gazdáját keresi egy 116 centis Halálcsillag modell is. Ezt már a tippek szerint 150-250 ezer dollárért, vagyis 39,3-65,5 millió forintért üti le egy szerencsés és megfelelő anyagi háttérrel rendelkező fanatikus. 

Az említett Star Wars relikviákon felül többek között az aukció tárgyát képezi egy T-800-as modell, az 1959-es Ben-Hur mozi egyik harci szekere, sőt az a hálóing is, amit Olivia de Havilland az Elfújta a szél című filmben hordott. Az összes árverésre bocsátott filmes csodát egy 499 oldalas katalógusban nézhetitek meg, amit ide kattintva értek el. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)