Hirdetés

Minden, amit az Obi-Wan Kenobi sorozatról tudni lehet

|

Mozifilmnek indult, sorozat lesz belőle, és idén biztosan elkezdik forgatni. Összeszedtünk minden ismert infót a Disney+ Obi-Wan Kenobi sorozatáról.

Hirdetés

Immár teljesen biztos, hogy készül egy Obi-Wan Kenobi sorozat, amelyben ismét Ewan McGregor ölti magára a legendás jedi mester köpönyegét. Az új szériát hivatalosan a 2019-es D23 expón jelentették be, mi pedig most összegyűjtöttünk minden rendelkezésre álló információt a sorozatról, hiszen különböző forrásokból azért sok részletet össze lehetett már szedni Kenobi mester visszatérése kapcsán, amit McGregor már négy éve titkol a rajongók előtt. 

Hirdetés

Mikor játszódik az Obi-Wan Kenobi sorozat?

A történet nyolc évvel a 2005-ben bemutatott Star Wars: A Sith-ek bosszúja után veszi kezdetét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagyjából a Solo: Egy Star Wars-történet idején járunk, pár esztendővel a Star Wars: Egy új remény eseményei előtt. Ewan McGregor elárulta, hogy ekkor karaktere még bőven nem heverte ki a jedi rend pusztulását, szóval ez a vonal valószínűleg fontos szerephez jut majd a sorozatban. 

Kiknek a felbukkanására számíthatunk? 

A címszereplőn kívül egyelőre egyetlen másik ismert karakter felbukkanását sem erősítették meg, de elképzelhető például, hogy erőszellemként például feltűnik Liam Neeson, azaz Qui-Gon Jinn, elvégre a A Sith-ek bosszúja végén Yoda mester elárulta Obi-Wannak, hogy egykori mestere az Erős segítségével visszatért a túlvilágról. A bennfentes infókat gyakran csepegtető Daniel Richtman nemrég azt állította, hogy a stúdió nagyban keresi a megfelelő jelöltet az ifjú Luke Skywalker szerepére, de ezt az értesülést egyelőre azért érdemes még pletyka szintjén kezelni. Remélhetőleg arra is fény derül a sorozatból, hogy miért nevezik immár Ben Kenobinak az egykori jedi mestert. 

Kik dolgoznak az Obi-Wan Kenobi sorozaton?

A sorozatot Deborah Chow rendezi, aki a The Mandalorian első évadán is dolgozott, korábban pedig olyan szériáknál is közreműködött, mint a Mr Robot, az Amerikai istenek, a Jessica Jones, a Fear the Walking Dead, a Better Call Saul és a The Man in the High Castle. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke épp a The Mandalorianben nyújtott teljesítménye miatt választotta őt erre a pozícióra. 

A forgatókönyvet Hossein Amininek köszönhetjük, az ő neve a McMafia, a 47 ronin, a Drive - Gázt!, vagy épp a Hófehér és a vadász miatt lehet ismerős. Chow, Amini és maga Ewan McGregor is producerként segíti a készülő Obi-Wan Kenobi sorozatot, mellettünk Kathleen Kennedy, Tracey Seaward (A királynő) és John Swartz (Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet) töltik még be ezt a pozíciót.

Mikor és hol lehet majd nézni az Obi-Wan Kenobi sorozatot? 

A forgatókönyv már teljesen készen van, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy elkezdődhessen maga a forgatás. A felvételek biztosan elindulnak még 2020-ban, de a munkálatok kezdetének pontos dátuma egyelőre nem ismert. Az idei Golden Globe-díjkiosztón mindenesetre Ewan McGregor már hosszabb hajjal jelent meg, ami sokak szerint arra utalhat, hogy a szerep érdekében növesztette meg a frizuráját, tehát nem is lehet olyan messze a forgatás első napja. Mindenesetre így sem érdemes azzal számolni, hogy 2021 előtt megérkezik az első epizód.

Az Obi-Wan Kenobi sorozat kizárólag a Disney+ streamingplatformon lesz elérhető. A szolgáltatásra egyelőre az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában lehet előfizetni, de folyamatosan bővítik majd a rendszert újabb országokkal. Pontos magyar premierdátuma még nincs a Disney+-nak, a legoptimistább becslések szerint valamikor 2021-ben érkezhet el hozzánk a szolgáltatás.

Korábban tényleg egy Obi-Wan mozifilmet akartak készíteni?

Igen, maga Ewan McGregor is megerősítette, hogy az eredeti tervek szerint nem egy sorozatban, hanem egy mozifilmben bújhatott volna újra a karakter bőrébe. A váltás pontos okait nem ismerjük, de valószínűleg a Solo: Egy Star Wars-történet bukása miatt döntöttek úgy a stúdió illetékesei, hogy nem erőltetik a spin-off filmeket a fősodor mozijai mellett, és ezeket a történeteket inkább sorozat formájában mesélik el. Deborah Chow rendező mindezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a sztori idejében annyira összetett az egész galaxis helyzete és Obi-Wan szituációja is, hogy csak elegendő rendelkezésre álló idő mellett lehet ezeket a kérdéseket rendesen kibontani. Ezzel mondjuk nehezen lehetne vitatkozni. 

Mindenesetre az Obi-Wan Kenobi sorozat érkezéséig is lesz még bőven néznivalójuk a Star Wars-rajongóknak, elvégre idén érkezik meg a Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozat hetedig évada, folytatódik a The Mandalorian, és egy teljesen új animációs széria is készül, ami a Star Wars: Lázadók bizonyos történetszálait viszi tovább. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)