Hirdetés

Obi-Wan nem halt volna meg a Star Wars IV eredeti forgatókönyve szerint

|

Már több évtized telt el, de még mindig derülnek ki érdekességek a legelső Star Wars filmről.

Hirdetés

Jelenleg is készül a Star Wars VIII, ráadásul vele párhuzamosan a Rogue One: A Star Wars Story is közeleg, de közben újra és újra kiderül, hogy még az eredeti filmekről sem tudunk mindent.

Nyilván mindenki ismeri a legelső Star Wars film egyik leghíresebb jelenetét, amikor Obi-Wan Kenobi feltartóztatja Darth Vadert, hogy tanítványa el tudjon menekülni a Halálcsillagról. A csata a végső változatban (spoiler!!!) Obi-Wan halálával végződött, azonban az eredeti terv nem ez volt.

Peter Mayhew, vagyis a Chewbaccát alakító színész rendszeresen oszt meg elfeledett érdekességeket az eredeti filmekről, most pedig ismét előkerült egy eddig sosem látott forgatókönyv részlet. Az első terv az volt, hogy Obi-Wan sikeresen hárítja a végső csapást és elmenekül a többiekkel a "kalóz csillaghajón". Ez elég érdekes fordulat, mert ha visszaemlékszünk, Ben halála a film hátralévő részére nagy kihatással van, így elég merész húzás volt ennyire megváltoztatni a történetet.

Egyébként ebben a forgatókönyvben már szerepel a "sith" kifejezés is annak ellenére, hogy azt először csak az előzmény trilógiában hallhattuk. Szerintetek milyen lett volna a Star Wars, ha Obi-Wan is végigkíséri a történetet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)