Hirdetés

Ők lesznek a Doctor Strange az őrület multiverzumában biztos szereplői, és nekik örülnénk még nagyon

|

Valódi cameócunamira számítunk a Doctor Strange az őrület multiverzumában moziban.

Hirdetés

Hétfőn hajnalban a Marvel közzétette a következő MCU-s mozi, vagyis a Doctor Strange az őrület multiverzumában új előzetesét, a trailer pedig alaposan beindította a rajongók fantáziáját. Ez nem csoda, hiszen (és most következnek a spoilerek), tisztán hallható benne Sir Patrick Stewart hangja, így szinte egyértelmű, hogy a Fox-féle X-Men univerzum is csatlakozik az MCU-hoz, az pedig elég valószínű, hogy Xavier professzor az Illuminati nevezetű csoport tagjaként (netán vezetőjeként?) térhet vissza.

Az új előzetes, a vele párhuzamosan közzétett poszter, és egy rövidke tévéreklám elég sok nyomot szórt el a multiverzum ajtaját páros lábbal berúgó film kapcsán, mi pedig most azt szedtük össze, mely karakterek cameója valószínűsíthető az eddigi információmorzsák alapján, illetve kik azok, akiket rajtuk kívül még nagyon szívesen látnánk a második Doctor Strange moziban.

Hirdetés

Szereplők, akikre számíthatunk

Kezdjük rögtön az egyértelművel: Doctor Strange és a film másik főszereplője, Skarlát Boszorkány esetében is többféle "variáns" feltűnt a kedvcsinálókban, vagyis nem csak a már megismert, "fő" univerzumos verziójukat láthatjuk. Strange esetében ki kell emelni Defender Strange-et, azt a variánst, akinek saját Marvel Legends figuráját meg lehet már vásárolni a Hasbrótól. Strange doki ezen verziója vörös-fekete ruhát visel, és úgy tűnik, ő fogja majd szorult helyzetéből kimenteni America Chavezt - róla később szó esik bővebben. 

Míg Defender Strange egyértelműen a jófiúk sorait erősíti, gonosz verziók is érkeznek a karakterből. Már az első előzetesben is láthattuk Sinister Strange-et, aki simán lehet, hogy a What If…? animációs sorozatban megismert verzió, de akár egy új, rossz útra tért variáns is lehet. A tévéreklám premierplánban bemutatta továbbá a doki zombi verzióját, ezért úgy tűnik, a zombiverzumot is átemelik ugyancsak a What If…? sorozatból. 

Ez már csak azért is valószínű, mert a Skarlát Boszorkánynak is megvillantották a zombi változatát a tévészpotban - rajta kívül egy "civil" és egy vörös, teljes jelmezben pompázó verzióját is láttuk Wanda Maximoffnak. Egyes teóriák szerint Wanda valamelyik variánsa lehet a film tényleges főgonosza, de ezt a címkét gond nélkül rá lehetne sütni valamelyik Strange-re is. Ezen a téren tehát egyelőre csak találgatni tudunk. 

Wandán és Strange-en kívül persze biztosan itt lesz még Wong (vagy több Wong), illetve új frizurával tér vissza Chiwetel Ejiofor Karl Mordója - róla is elképzelhető az, hogy nem az első részben látott karakter, hanem egy alternatív univerzumos variáns. Úgyszintén visszatér az első részben látott Christine Palmer (Rachel McAdams), Strange egykori szerelme, valamint riválisa Dr. Nicodemus West (Michael Stuhlbarg) is. Új szereplő lesz viszont America Chavez, avagy Miss America, akit Xochitl Gomez alakít. America Chavez egy igazán különleges karakter a Marvel képregényekben, ő ugyanis egy Utopian Parallel nevű valóságból származik, és képes utazni az egyes dimenziók között.

Ideje rátérni a legdurvább cameóra: az új előzetesben ahogy már említettük, megszólal maga Patrick Stewart, vagyis az X-Men filmek eredeti Xavier professzora. A bilincsbe vert Doctor Strange-hez beszél egy meglehetősen fura helyen, ahol meglehetősen klasszikus, képregényhű küllemet kapott Ultron robotok kísérik a megbilincselt főhőst. Mérget mernénk rá venni, hogy az Illuminati színe elé szállítjuk Strange-et, ezért gyorsan tisztázzuk, ki ez a társaság. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Marvel Comics füzeteiben az Illuminati a föld legnagyobb hőseinek titkos szervezete, akik a többiek tudta nélkül hozzák meg a világ túlélése szempontjából legfontosabb és legnehezebb döntéseket, ők határoztak például úgy, hogy Hulkot el kell távolítani a planétáról: a képregényekben ez indította el a Planet Hulk, majd World War Hulk történetfolyamokat. Az MCU-ban az a legvalószínűbb, hogy nem egy konkrét világ őrei lesznek, hanem az egész multiverzumot védelmezik. Most már csak az a kérdés, a Stewart-féle Xavier professzor mellett kik lehetnek még a titkos társaság tagjai.

Az előzetesek megmutattak nekünk még egy új karaktert, ő viszont nem látszik tisztán. Nehéz pontosan megállapítani, hogy kicsoda, mivel csak nagyon gyors vágású harci jelenetekben bukkan fel. Egyelőre csupán tippek vannak a kilétét illetően. Egyesek szerint nem másról, mint Superior Iron Manről van szó. Ő a képregényekben Vasember gonosz verziója, aki úgy jött létre, hogy a 2014-es "AXIS" történetfolyamban Fátum Doktor és Skarlát Boszorkány szabadjára engedtek egy olyan varázslatot, ami megfordította minden szereplő személyiségét: a jókból rosszak, a gonoszokból pedig hősök lettek. 

Egyes teóriák szerint Superior Iron Mant maga Tom Cruise alakíthatja, akinek anno még jóval Robert Downey Jr. és az egész MCU előtt tényleg felkínálták ezt a szerepet.

Ugyan csak pár képkocka erejéig, de egy minótauroszt is láthattunk az előzetesben - illetve az ő játékfigurája sem titok már. A képregényekben Rintrah néven találhatjátok meg ezt a minótauroszt, aki egy alternatív dimenzió R'Vaal nevű planétájáról származik. Pozitív karakterről van szó, valószínűleg a Doctor Strange az őrület multiverzumában filmben is a jófiúk sorait fogja erősíteni. 

Az új előzetessel párhuzamosan közzétett plakát apró részleteibe sokan megpróbáltak sokféle vélt vagy valós rejtett kis easter egget beleképzelni, de azért akad a képen teljesen egyértelmű utalás is. Ilyen például a What If…? animációs sorozatban megismert Captain Carter pajzsa - az egyik párhuzamos univerzumban ugyebár Peggy Carter lett "Amerika Kapitány", az ő pajzsának közepén viszont nem egy csillag, hanem a brit lobogó díszeleg, ez látható a plakáton is a jobb alsó sarokban.

És azok, akiket imádnánk, ha felbukkannának

Elsősorban az Illuminati kapcsán lennének ötleteink arról, hogy kiket lehetne még behozni a párhuzamos valóságok végtelenjéből ebbe a filmbe, és ezáltal az MCU-ba. A képregényekben Doctor Strange, Mr. Fantastic, Vasember, Namor, Black Bolt és Xavier professzor voltak az alapító tagok, illetve soraikban szerették volna tudni Fekete Párducot is, ő azonban köszönte szépen, nem kért a dologból. 

Ha már Xavier révén ez a mozi emeli át az MCU-ba a mutánsokat, akkor remek alkalom lenne a Fantasztikus Négyes valamilyen verzióját is megvillantani, így egyáltalán nem tűnik lehetetlennek az az elképzelés, hogy Mr. Fantastic is feltűnjön (netán csapata tagjaival együtt, vagy nemezisével, Fátum Doktorral). Még az sem kötné a stúdiót, hogy itt és most meg kell találni azt a színészt, aki a készülő Fantasztikus Négyes mozifilmben is eljátszhatja majd a karektert, hiszen itt van nekünk a multiverzum, bárki kinézhet bárhogyan. 

Hatalmas kihagyott ziccernek tűnne, ha a legnagyobb szájú mutáns zsoldost, a negyedik falat rendszeresen átszakító Deadpoolt kihagynák a buliból, így csak remélni tudjuk, hogy legalább egy gyors cameó erejéig felbukkan Ryan Reynolds karaktere is. Azt tudjuk, hogy a Marvel már dolgozik az új Deadpool filmen, de még nagyon korai stádiumnál tart a munka, évekre vagyunk attól, hogy Deadpool újra bekopogtasson a mozitermek ajtaján. Reynolds biztosan benne lenne a buliban, sosem kellett a szomszédba mennie egy kis bolondozásért.

És ha már Reynolds, akkor nem feledkezhetünk el világi cimborájáról, Hugh Jackmanről sem. Jackman korábban már számos helyen elmondta, hogy a Logan volt az utolsó felvonás számára, többé nem fog visszatérni Rozsomák (avagy a szörnyű filmes fordítás szerint Farkas) szerepében, de anno ugyanezt ígérte meg Patrick Stewart is, és ha őt sikerült visszahozni, akkor már semmi sem tűnik lehetetlennek. 

A Marvel többszörösen megígérte, hogy sosem fogják újracastingolni a 2020-ban elhunyt Chadwick Bosemant, és őrökre ő marad T'Challa, vagyis a Fekete Párduc. Ha azonban egy alternatív univerzumból emelnék át a karaktert, egyáltalán nem lenne megkötve a kezük. Akár egy új T'Challát, akár egy új Fekete Párducot is be lehetne így vezetni az MCU-ba. Nem biztos, hogy meg meri ezt lépni a Marvel, de nemrég a testvére is azt mondta, hogy szerinte Chadwick Boseman azt akarná, kapja meg más T'Challa szerepét. Ennél jobb alkalom nem igen lenne erre.

Most pedig ti jöttök: szerintetek milyen régi karaktereknek, vagy esetleg mely, a mozifilmekben eddig még nem debütált képregényhősöknek kellene adni egy keveset a Doctor Strange az őrület multiverzumában játékidejéből? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)