Hirdetés

Így lopták el az egyik legnépszerűbb sorozatot hetekkel az új évad premierje előtt a hackerek

|

Néhány hete hatalmas hullámokat vert, amikor egy hackercsoport a Netflix sikersorozatának új évadát egy az egyben felpakolta a torrentoldalakra. Végre sikerült kinyomozni, hogyan csinálták.

Hirdetés

A nagyobb videojátékokon és filmeken, sorozatokon rengeteg ember dolgozik, így elképesztő teljesítmény, ha sikerül a hivatalos bejelentésig mindent titokban tartani. Eddig csak az infó szivárgott, az utóbbi időszakban azonban játékok fájljai és teljes sorozatok is rossz kezekbe kerültek.

Az Orange is the New Black sorozat új évadát például úgy szerezte meg a The Dark Overlord nevű hackercsoport, hogy a fájlok már a hang-utómunkát végző Larson Studios gépein pihentek, amelyeken még mindig Windows 7 futott, ez a rendszer pedig mára rengeteg biztonsági réssel rendelkezik. A hackerek nem is célzottan támadtak, egyszerűen feltörhető gépek után kutattak a neten, amikor ráakadtak a jackpotra.

A Larson nem akarta nagy dobra verni az ügyet, és mivel a TDO korábban a váltságdíj kifizetése után mindig visszaszolgáltatta és törölte a fájlokat, ki is fizették nekik az 50 ezer dollárt bitcoinban, de azért kapcsolatban maradtak az FBI-jal. Ez nem annyira tetszett a hackereknek, és miután a Netflix nem tárgyalt velük, felpakolták a sorozatot a Pirate Bay-re. A Larson azóta felújította a teljes informatikai rendszert és komoly összegeket fordítottak arra, hogy a lehető legbiztonságosabban tárolják a rájuk bízott adatokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)